Televisió
Mèdia 02/02/2012

Agnès Marquès i Antoni Bassas presentaran la Marató per la Pobresa de TV3

L'especial, que tindrà lloc al maig, recollirà fons per a les entitats que lluiten contra l'exclusió social

Ara
2 min

BarcelonaAmb el lema "Que ningú es quedi fora de joc", TV3 organitzarà una Marató per la Pobresa, que recollirà fons que es destinaran a les entitats catalanes que treballen amb persones en risc d'exclusió social. Els periodistes Antoni Bassas i Agnès Marquès conduiran aquest especial –que es planteja com un cas excepcional, sense que, en principi, hi hagi intenció de repetir-ho en un futur– que de moment no té data confirmada, tot i que es treballa amb l'objectiu que tingui lloc a finals del mes de maig.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El projecte, en el qual s'implicarà també Catalunya Ràdio, és fruit d'un acord entre la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), la conselleria de Benestar Social i Família i les entitats del tercer sector, i segons ha remarcat el president del Consell de Govern de la CCMA, Enric Marín, té com a objectius principals, més que la recaptació de fons, la "sensibilització" i la "mobilització" de la ciutadania per un "objectiu transversal, compartit i de màxima importància" com és la lluita contra la pobresa i l'exclusió social. Aquesta mateixa setmana, el Govern va fixar la lluita contra la pobresa, que afecta gairebé el 20% de la població catalana, com una de les seves "màximes prioritats".

La Fundació La Marató de TV3 coordinarà el procés de recollida i atorgament dels fons, en un procés que es vol que sigui molt més ràpid que el de La Marató que la cadena celebra cada any per Nadal i que té uns terminis d'execució que s'allarguen durant mesos i fins i tot anys. No obstant, la directora de la Fundació, Carme Basté, assegura que vetllaran perquè el procés mantingui el "rigor" i la "transparència" que caracteritzen la institució. Segons el director del programa, Lluís Bernabé, aquest especial "viurà molt de la marca Marató".

stats