Drets esportius
Mèdia 17/08/2012

Mediapro i Canal+ pacten explotar conjuntament la Lliga les properes tres temporades

La Sexta oferirà els partits en obert dels dilluns, mentre que la resta seran en tancat: tots menys un dels Barça-Madrid a Canal+ (o Canal+ Liga) i vuit per jornada a GolT (incloent-hi un Barça-Madrid)

à.g.
2 min
La lluita pels drets televisius és l'origen de la guerra.

BarcelonaAmb la millor tradició de les negociacions contra rellotge, Canal+ i Mediapro han presentat aquesta matinada de dijous a divendres l'acord pel qual enterren les destrals de l'anomenada 'guerra del futbol' per tres temporades. El pacte inclou que Canal+ tingui en exclusiva tots els drets de la Primera Divisió, de manera que oferirà el campionat gairebé íntegrament −li faltarà el partit que, per llei, cal fer en obert i un dels Barça-Madrid−. En concret, emetrà el partit més interessant de la jornada a Canal+ −fonamentalment, encontres del Barça o el Madrid, fins a 28 al llarg del curs− i els vuit restants al seu canal temàtic, Canal+ Liga.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Mediapro, per part seva, oferirà vuit partits de primera per jornada, en aquest cas, a través del seu canal GolT. En aquest 'pack' sempre hi haurà o un partit del Barça o un del Madrid, a més d'un dels dos Barça-Madrid de la temporada. A banda, Mediapro es reserva la distribució dels drets internacionals de la Lliga i de la Copa del Rei, i s'ocuparà de la producció de tots els partits per a tots els operadors.

L'últim partit en joc, el que és obligat emetre en obert, ha anat a parar, com va avançar l'ARA, a La Sexta, que l'emetrà els vespres dels dilluns. Serà el que, en argot, ha acabat sent conegut com el 'paquet empobrit', perquè no hi haurà matxs ni del Barça ni del Madrid −que no poden jugar aquest dia perquè estan en competicions europees.

Un cop definit aquest panorama, TV3 podria moure nova fitxa. De moment, la cadena pública ha confirmat que emetrà la Supercopa d'Espanya i la primera jornada de la segona divisió, a banda dels resums de primera, a TV3 o a Esport3. Ara bé, fonts de la Corporació han confirmat a aquest diari que estudien, un cop esvaït el conflicte entre Canal+ i Mediapro, presentar altres ofertes ta per a algun o alguns partits de primera.

El comunicat de tots dos operadors no especifica per quins imports s'ha tancat el pacte. Sí que esmenta, tanmateix, haver rebut la 'benedicció' del secretari d'Estat per a l'Esport, Miguel Cardenal. L'acord compta amb la garantia de la Lliga de Futbol Professional (LFP).

A aquesta situació de conflicte s'hi havia arribat després que la Comissió Nacional de Competència dictaminés que els contractes de drets televisius del futbol s'havien d'extingir al cap d'un màxim de tres anys. Els que tenia signats Mediapro amb la majoria d'equips de primera s'havien fet per a quatre anys, que vencien l'estiu del 2013. Uns quants clubs, acollint-se a aquesta resolució, van negociar amb Canal+ la venda dels seus drets ja per a la temporada que comença aquest dissabte. Mediapro argumentava, en canvi, que els seus contractes encara eren vigents, ja que s'havien fet a l'empara de la llei de l'audiovisual, de rang superior a una resolució de Competència, obeint el màxim de quatre anys per contracte.

stats