COMUNICACIÓ
Mèdia 26/08/2011

"Mena fa tres mesos que no concedeix rendes mínimes", diu 'El Periódico'

El conseller d'Empresa i Ocupació compareix avui en seu parlamentària. La reforma constitucional continua sent el gran tema de portada als diaris

Redacció
2 min
EL PERIÓDICO

BarcelonaEl Periódico explica en portada que el conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc-Xavier Mena, “fa tres mesos que no concedeix rendes mínimes”. El diari del Grup Zeta aprofita les compareixences previstes per aquest divendres davant la diputació permanent del Parlament, en què Mena i Cleries explicaran els detalls de la polèmica sobre el PIRMI. La portada planteja tres preguntes al conseller: “El xec ha estat un mètode efectiu per controlar el frau? Per què no confia més en els informes dels treballadors socials? El canvi de model pretén retallar el dret a la prestació?”.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La reforma constitucional continua sent el gran tema de portada de la premsa generalista. La Vanguardia explica que “El PSOE i el PP pacten un dèficit límit del 0,4% pel 2020” . L'ARA explica que “la Constitució no xifrarà el dèficit” i El Punt-Avui resumeix: “Pacte sense xifres”. A Madrid, El País també obre amb el pacte de matinada i diu que “El PSOE i el PP fixaran per llei un dèficit màxim del 0,4% a partir del 2020”. Público parla d'una “reforma sense xifres” ja que “el PSOE i el PP pacten no fixar un límit concret de dèficit en la Constitució”. La Razón es fixa en el candidat socialista a les generals i diu que “Rajoy i Zapatero ultimen el pacte antidèficit al marge de Rubalcaba” i El Mundo destaca el paper d'Europa en el pacte i diu que “el PSOE i el PP acorden assumir el dèficit anual que marqui la UE”. L'Abc se'n desmarca i mira cap a Líbia: “Compte enrere per a la nova Líbia”.

Pel que fa a la premsa esportiva, Sport es fixa en la “festa culer” viscuda a Mònaco, amb un Messi que “goleja Cristiano” pel que fa als premis i emplaça a la “finalíssima” de la Supercopa d'Europa d'aquest vespre contra l'Oporto. Mundo Deportivo dedica la portada al premi de la UEFA al millor jugador, que va recaure sobre Messi, i el defineix com “the best”. El 9 també porta l'argentí a la primera plana i recorda que la col·lecció de premis “no és un joc d'atzar”. A Madrid, un optimista As interpreta que el sorteig d'ahir va ser el “quilòmetre 0 de la desena”, mentre que Marca s'alegra que pugui començar la Lliga després del final de la vaga de futbolistes. “Per fi futbol”, diuen.

stats