COMUNICACIÓ
Mèdia 16/04/2012

Mercedes Milà i Iñaki Gabilondo demanen al rei que abdiqui

Condemnen l'actuació de Joan Carles i li reclamen que deixi pas al príncep Felip

Selena Soro
2 min

BarcelonaLa periodista Mercedes Milà ha demanat a través del seu blog –Lo que me sale del bolo– que "Joan Carles abdiqui i deixi pas al seu fill", el príncep Felip. "Que comenci el futur", afegeix.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Milà secunda així el vídeo que ha penjat Iñaki Gabilondo al seu blog: "em sumo a totes i cada una de les seves paraules i les hi agraeixo", ha escrit la presentadora. Gabilondo demana a Joan Carles que "si s'adona del mal que està fent a la monarquia" s'apliqui el mateix que en el cas d'Urdangarin i "s'aparti perquè la seva actuació és poc exemplar". "Estudiï l'abdicació", manifesta Gabilondo, que ha parlat de l'afer del rei a Botswana com "una inconsciència superlativa" tenint en compte "com estan les coses".

"El rei ha ofert grans serveis a aquest país, però és millor que no trigui a plantejar-se el tema de l'abdicació", ha afegit Gabilondo. "El divorci ja és un tema més personal, però –tot i que no li direm al rei què ha de fer– hauria d'estudiar-se l'abdicació. Quan comença a entrar l'aigua, comença el procés d'enfonsament", ha afirmat.

Conjura contra la monarquia

El periodista apunta també que "hi ha una conjura contra la monarquia" que està posant el camí difícil al príncep Felip. "Els conjurats són la pròpia casa reial", afirma Gabilondo, i posa d'exemple el cas Urdangarin, l'accident de Froilà amb l'escopeta i el viatge del rei a Botswana. Per al periodista, la pròpia casa reial està obrint "vies d'aigua indiscutibles" amb les seves actuacions i "degradant la imatge de la institució". Gabilondo critica també aquells que defensen l'actuació del rei i els titlla de "conjurats".

Sobre si el president Mariano Rajoy tenia coneixement del viatge de Joan Carles, ha dit que "segurament no ho sabia i al final ha dit que sí quasi per solidaritat". Pel que fa al finançament del viatge, Gabilondo ha plantejat que "si no l'ha pagat ell, és encara pitjor. Qui l'ha pagat? Per què i per obtenir què?", s'ha preguntat.

Dissabte passat, Mercedes Milà ja va condemnar al seu blog l'actuació del monarca. "No podem permetre'ns un cap d'Estat que se'n va de caçera al sud d'Àfrica i a canvi de diversos milers d'euros li treu la vida a un elefant. No podem permetre'ns aquestes frivolitats amb la que està caient, no és un comportament gens exemplar", va escriure la presentadora de 'Gran Hermano'.

stats