Mèdia 22/02/2012

"Més llibres, menys porres", a la portada de 'Público'

Les fotos de la manifestació pacífica dels estudiants valencians d'ahir ocupa les portades d'aquest dimecres juntament amb el pacte per posar fi a ETA al qual es va arribar al Congrés amb l'acord de vuit grups

Ara
3 min

BarcelonaEl diari 'Público' sintetitza el pensament dels manifestants que ahir dimarts van ocupar el centre de València: "Més llibres, menys porres". A la portada d'aquest dimecres, el diari afegeix que "milers d'estudiants es manifesten pacíficament a València en una jornada en què la policia va optar per no intervenir". A més, el diari explica que "Rajoy no inclourà 'canvis substancials' a la reforma laboral" i que la CEOE demana "la retirada del subsidi per desocupació si es rebutja una sola oferta de treball". El diari també obre la porta a la "imputació de la infanta Cristina" sobre la trama de Nóos, perquè el jutge ha consultat al respecte "el fiscal i el defensor".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

'El País' destaca en portada que "Rajoy demanarà a Brussel·les d'aquí a poc una rebaixa en l'objectiu de dèficit". A més, també ensenya com els estudiants valencians van sortir "armats amb llibres" al carrer per protestar contra una "policia de retirada". A nivell econòmic, el diari explica que Grècia i la zona euro aconsegueixen "un respir amb el segon rescat".

'La Vanguardia' obre l'edició d'aquest dimecres amb el "primer consens polític per gestionar la fi d'ETA". "Vuit grups del Congrés subscriuen una declaració que guiarà el govern espanyol", afegeix el diari. Sobre el pacte de Grècia amb Europa, el rotatiu diu que el país hel·lè queda "sota tutela de la UE". El projecte Eurovegas centra la portada amb una foto de Sheldon Adelson, el magnat dels casinos de Las Vegas. Sota el seu retrat escriu: "Benvingut, Mr. Adelson". També remarca que les protestes de València ahir dimarts van ser "pacifiques".

'El Períodico' també se centra en la fi d'ETA, sobre la qual diu que "PP i PSOE acorden una guia al final d'ETA". Amb una foto dels estudiants valencians amb llibres a les mans explica que "la 'primavera valenciana' ocupa el carrer". Sobre Eurovegas, el rotatiu assegura que "decidirà sobre el Prat abans de l'estiu que ve".

'El Mundo' obre l'edició d'aquest dimecres amb el cas Campeón i anuncia que "un nou document assenyala Orozco com a testaferro de Blanco". Sobre aquest mateix tema, el diari afegeix que "un testimoni va veure l'entrega del sobre a la gasolinera". Respecte a les protestes a València, el rotatiu de Pedro J. se centra en les declaracions del ministre de l'interior, que primer "'admet algun excés' i se'n desdiu hores després".

L'ARA obre amb una foto de la concentració en suport als estudiants valencians i titula: "Suport massiu als estudiants". A més, el diari també destaca la reacció de Guardiola, que ahir dimarts a la tarda va anar a fer socis d'Òmnium els seus tres fills.

'El Punt-Avui' se centra principalment en dos temes: Eurovegas i Guardiola fent socis d'Òmnium els seus fills. Sobre el primer, diu: "Benvingut, Mr. Las Vegas", i sobre el segon ironitza que "Pep renova per Òmnium".

'La Razón', sota l'epígraf "l'esquerra agita el carrer", concreta informació del dilluns amb el seu titular principal: "Cap dels 25 detinguts dilluns era alumne de l'institut de València". Segons el diari, aquestes concentracions busquen reeditar el "No a la guerra". A més, també explica que "el 'sindibanquer' aprofita la reforma laboral per plantejar un ERE a UGT".

L''Abc' explica que "el ministre de Cultura dóna suport a la 'fiesta'". A la portada, una foto grossa amb el matador Ortega Cano al centre al costat de José Ignacio Wert i Esperanza Aguirre vol representar aquest suport. A més, el rotatiu també assegura que l'Estat pagarà "tots els deutes públics amb els proveïdors" gràcies a un "mecanisme legal" que ho permetrà.

Entre els diaris esportius destaca la portada de l''Sport', que presenta Puyol amb un gest d'èxit sota un titular que diu: "Renovaran Puyol". A més, el rotatiu afegeix que "Guardiola ha demanat la seva continuïtat" i que el Barça vol "més planter que cartera", i que només buscarà al mercat "el que no tingui a casa". 'Mundo Deportivo' es pregunta què passarà "si Pep marxa" i presenta "el triangle màgic". El diari recorda que Busquets, Xavi i Iniesta jugant junts a la Lliga només "han perdut un partit". L''As' il·lustra la primera pàgina amb una foto de Cristiano Ronaldo, sobre el qual diu que "mai falla".

stats