NOVETAT DE PROGRAMACIÓ
Mèdia 24/03/2011

Més tensions entre els Cortázar i els Reverte en el seu retorn a La 1

Després d'una primera temporada d'èxits i de nou mesos lluny de la pantalla, avui torna a La 1 Gran reserva , la sèrie sobre dues famílies de viticultors durament enfrontades i amb algun secret per amagar.

Albert Castellví Roca
2 min
Miguel Cortázar (Tristán Ulloa) i Lucía Reverte (Paula Echeverría) són dos dels protagonistes de Gran Reserva .

Barcelona.La mort de la petita Claudia, la néta de Don Vicente Cortázar (Emilio Gutiérrez Caba), va trasbalsar els espectadors de Gran reserva en l'últim capítol de la primera temporada, emès el 8 de juliol, i va afectar profundament la família. Cinc mesos després, però, comencen a sobreposar-se a la tràgica notícia, especialment amb l'ajuda de l'embaràs d'Emma (Ana Risueño), la filla del patriarca, i l'anunci del matrimoni entre Pablo (Francesc Garrido), acollit per la família des de petit i actual enòleg de la companyia, i Sara (Alejandra Lorente). És en aquest context que començarà, aquesta nit (22.15), la segona temporada de la sèrie, que aprofundirà encara més en les enveges i traïcions entre els Cortázar i els seus rivals, els Reverte.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Totes dues famílies es dediquen al negoci del vi a la Rioja, però el seu enfrontament va més enllà d'una simple competència empresarial. Els Reverte, encapçalats per Doña Sofía (Ángela Molina), tenen una visió tradicional de la vinicultura, mentre que els Cortázar, amb Don Vicente al capdavant, aposten per una via més industrial. A més, l'intent d'assassinat, al primer episodi de la sèrie, de Miguel Cortázar (Tristán Ulloa), l'hereu, va contribuir a crear fortes tensions personals entre els uns i els altres.

Aquest mateix atemptat va provocar que Miguel, l'home fort de l'empresa, perdés la memòria. Ara començarà a recordar, però els fragments del seu passat que li tornen a la ment poden acabar revelant un secret que la família ha intentat amagar durant dècades i que Don Vicente no està disposat a permetre que surti a la llum.

Aquest serà un dels principals fils argumentals de la segona temporada, que suposarà també la incorporació de nous personatges a la trama. Yon González interpretarà el secretari dels cellers Cortázar, i Thaïs Blume donarà vida a una cambrera que s'enamorarà d'un dels fills dels Reverte. Finalment, Álvaro de Luna i Marta Belmonte seran, respectivament, el president del consell regulador i la seva filla.

Èxit de públic i crítica

L'estrena d'aquest nou paquet de tretze capítols arriba precedida del premi a la millor idea original i qualitat artística que el Festival de Cinema i Televisió de Lleó va lliurar a la sèrie aquest mateix dimarts i pel guardó al millor actor que Emilio Gutiérrez Caba va endur-se als premis Zapping, que Telespectadors Associats de Catalunya va atorgar al febrer. Pel que fa a l'audiència, Gran reserva va tancar la primera temporada amb una mitjana de 3.922.000 espectadors i un share del 21,3%. A més, la sèrie, produïda per TVE i Bambú Producciones, s'ha exportat a Xile, on es començarà a rodar al mes de juny.

stats