COMUNICACIÓ
Mèdia 26/06/2011

Mig any del nou Govern “amb empenta i tisorada”, a la portada de 'La Vanguardia'

El diari puntua la gestió de tots els consellers i en suspèn tres. 'El Periódico' ressalta que “els catalans reclamen una llei electoral urgent”

Redacció
2 min
La Vanguardia

BarcelonaLa Vanguardia fa avui un balanç dels primers sis mesos del Govern de Mas i conclou que els eixos de l'acció de govern de l'Executiu han estat “l'empenta i la tisorada”. El diari analitza la gestió dels consellers, dels quals tots aproven tret de Puig, Boi Ruiz i Mena. Per la seva banda, El Periódico fa un sondeig sobre les retallades i el moviment del 15-M. Segons expliquen, entre les conclusions destaca que “la majoria dóna suport a les propostes dels indignats” i que “els catalans reclamen una llei electoral urgent”. L'Avui destaca que “Barcelona paga l'aigua més cara” de Catalunya i El Punt crida l'atenció sobre el fet que “el 40% dels ajuntaments de Barcelona eleven el seu deute”.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Entre la premsa de Madrid, Bildu continua sent un dels grans focus d'atenció. El Mundo destaca que “Batasuna va crear un comitè per controlar els electes de Bildu”. La Razón, per la seva banda, diu que “Bildu posa en marxa en 15 dies el programa màxim d'ETA”. L'Abc diu que “Bildu amenaça de reduir la presència al País Basc de l'exèrcit i la policia”, tot i que dedica la portada a tres exministres del PP: Federico Trillo, Ana Pastor i Cristóbal Montoro. En una línia molt diferent, Público explica que “Batasuna fa un altre pas”, i destaca els moviments de l'esquerra abertzale per desmarcar-se de la violència. El País va per lliure i parla sobre els plans econòmics de l'executiu espanyol. “El govern abandona un dels pilars de la reforma laboral”, titula.

Pel que fa a la premsa esportiva, el triomf de la selecció espanyola en l'Europeu sub-21 és el gran argument i salta també a les portades de gran part de la premsa generalista. “Campions de tot”, destaca Marca. Entre els esportius fets a Barcelona, la victòria de la selecció espanyola serveix per revaloritzar Thiago Alcántara. “Líder Thiago”, diu Mundo Deportivo, mentre Sport parla de “Thiago superstar”.

stats