MITJANS LOCALS
Mèdia 31/01/2012

Mitja plantilla de la televisió pública del Maresme se'n va al carrer

La productora Lavinia finalitza la concessió per explotar els serveis informatius

Acn
1 min

MataróVuit dels disset treballadors de la televisió pública del Maresme M1TV se'n van al carrer. Es tracta dels treballadors subcontractats per la productora Lavinia, que fins ara s'encarregava d'explotar els serveis informatius de l'emissora. La concessió d'aquest servei acaba aquest 31 de gener i, per tant, els treballadors també acaben el seu contracte de treball. La productora així ho ha comunicat aquesta mateixa tarda als empleats. D'aquesta manera, el Consorci Digital Mataró-Maresme no ha arribat a cap acord amb Lavinia per prorrogar uns mesos el contracte, tal com s'havia especulat els darrers dies. Els vuit afectats tenien des de feia quinze dies la carta d'acomiadament sobre la taula. Tot i així, el Consorci Digital Mataró-Maresme no havia convocat cap concurs per tornar a externalitzar els serveis informatius a partir del febrer i, per tant, es preveia la possibilitat d'acordar alguna fórmula mixta amb la productora per mantenir les emissions dels serveis informatius.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Lavinia, però, ha comunicat aquesta mateixa tarda als treballadors que la concessió s'acabava definitivament. Entre els 8 contractats per la productora hi havia 4 periodistes, un productor, un grafista, un realitzador i un tècnic. La televisió M1TV es queda ara amb nou treballadors. Són el coordinador general, el cap de continguts, el cap d'informatius, el cap d'esports, dos tècnics, dues administratives i una comercial.

Dimissió de Joan Catà

La notícia arriba uns dies després que el gerent d'aquesta televisió, Joan Catà, presentés la seva dimissió al president del Consorci Digital Mataró-Maresme i alcalde de Mataró, Joan Mora. La renúncia de Catà coincidia amb la retallada pressupostària per al 2012 que Mora va anunciar fa unes setmanes. L'aportació dels ajuntaments que conformen el consorci a M1TV cau aquest any al voltant d'un 30%.

stats