Mèdia 05/08/2012

Mònica Terribas completa l'organigrama de l'ARA

El 28 de novembre l'ARA farà dos anys. Encetarà una nova etapa, per a la qual ja s'ha reformat l'equip directiu, amb la incorporació de Mònica Terribas com a editora i consellera delegada.

Ara
2 min
La periodista Mònica Terribas s'ha incorporat a l'ARA com a consellera delegada i editora.

BARCELONALa periodista Mònica Terribas es va incorporar dijous a l'ARA, assumint els càrrecs d'editora i consellera delegada. La seva entrada suposa la culminació del procés de reforma de l'organigrama de direcció de l'empresa. El diari encetarà una nova etapa aquesta tardor, coincidint amb el seu segon aniversari, que serà el 28 de novembre, i ho farà amb aquesta estructura de gestió ja consolidada.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El nomenament de Terribas va ser valorat per Ferran Rodés, president del diari, en una carta adreçada a la redacció i feta pública posteriorment: "L'ARA vol ser la casa del talent, la dels millors periodistes lliures i independents i la de les millors firmes. La casa d'aquells que siguin capaços de narrar l'actualitat èpica que caracteritza els nostres temps, de la manera més veraç, rigorosa, equilibrada i interessant possible, i servir així els nostres lectors i usuaris".

Aquest nou fitxatge combina talent periodístic -reconegut amb nombrosos premis entre els quals el Nacional de periodisme, el Nacional de comunicació i el Ciutat de Barcelona- i també capacitat de gestió. Terribas ha estat directora de TV3 des del 2008 fins a l'abril del 2012 i ha estat en aquesta etapa que la televisió pública catalana ha retornat al lideratge de les audiències.

"Amb ella a bord, renovem el nostre compromís d'enlairar encara més el reconeixement social de la professió periodística i, sobretot, d'oferir des de l'ARA a totes les persones que ens vulguin seguir els criteris, les interpretacions i les opinions que els permetin sentir-se copartícips de la transformació difícil i incerta però plena d'esperança que viuen a hores d'ara el món i el nostre país", explica Rodés a la seva carta.

Repensant el país i el periodisme

La reforma de l'organigrama va començar el 28 de juny, quan se'n va anar Oriol Soler, que ocupava els càrrecs de president, editor i conseller delegat. La primera d'aquestes responsabilitats va ser assumida per Rodés, que ja era president del consell editorial del diari.

Amb el nomenament de Terribas per a les funcions d'editora i consellera delegada es completa ara el canvi als òrgans de direcció, que inclouen també Carles Capdevila, director del diari, i Marta Marrón, directora general.

Creat per un grup d'emprenedors dels àmbits cultural -com la Fundació Carulla-, periodístic -Toni Soler, Albert Om, Xavier Bosch, Antoni Bassas i Carles Capdevila, que n'és el director- i empresarial -com el mateix Rodés (ISP/Havas), Víctor Font (Delta Partners) i Daniel Martínez (Focus)-, l'ARA treballa diàriament d'acord amb el seu manifest fundacional. Té com a objectiu repensar el país i el periodisme donant suport a les comunitats més actives, des dels pares i mestres fins al món de l'empresa i l'emprenedoria, i els creadors culturals, científics i socials.

També destaca pel seu caràcter innovador i per l'aposta decidida a nivell editorial i tecnològic de fer un pas endavant en el nou rol de la premsa en l'era digital.

stats