Mèdia 26/06/2012

Mor el productor i realitzador Gustavo Pérez Puig

Entre els programes que va realitzar destaquen més de cent 'Estudio 1' i els debats del president espanyol Suárez

Ara
2 min
Gustavo Pérez Puig / EFE

BarcelonaEl director i productor de teatre i realitzador de televisió Gustavo Pérez Puig ha mort als 81 anys en un hospital de Madrid. Es trobava ingressat des de diumenge perquè va patir una aturada cardiorespiratòria i va quedar en estat vegetatiu.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Els facultatius li van fer ahir dilluns un encefalograma, que va resultar pla. Hores després, com s'estableix per a aquests casos, l'han repetit. Després de comprovar l'estat de mort cerebral, l'han desconnectat a primera del matí dels aparells que mantenien les seves constants vitals.

Les seves restes seran traslladades al Teatre Espanyol, que ell va dirigir durant 14 anys, per instal·lar-hi la capella ardent aquesta tarda.

Segons ha explicat la seva dona, la també directora Mara Recatero, es va sentir "molt ofegat" diumenge passat i en acudir a la Clínica Cemtro de la capital només va poder saludar la infermera abans de patir una parada cardiorespiratòria de la qual no va poder recuperar-se i que l'ha tingut "clínicament mort" fins avui dimarts.

Trajectòria professional

Amb 26 anys va arribar a TVE. Va començar de regidor, després d'ajudant de direcció, realitzador i director de programes musicals com 'Sábado 65' o 'Más de una Zarzuela' (150 sarsueles i 10 òperes en tres anys), però l'"apoteosi" va ser amb l'espai de teatre 'Estudio 1' i 'Doce hombres sin piedad'.

Pérez Puig va dirigir en aquella obra del 1973 José Bódalo, José María Rodero, Luis Prendes, Jesús Puente, Antonio Casal, Carlos Lemos, Ismael Merlo, Rafael Alonso, Manuel Alexandre, Sancho Gracia i Pedro Osinaga, dels quals només viuen els dos últims.

"És del que millor record tinc i el millor programa que he fet gràcies, en bona part, a la meva dona. Va tenir una repercussió increïble i els crítics deien que hi havia un abans i un després d'aquest programa", relatava Pérez Puig.

Va dirigir en 20 anys, del 1965 al 1985, uns cent 'Estudio 1' i prop de mil programes musicals, concursos, comèdies, com 'Ninette y un señor de Murcia', novel·les i programes per a TVE, però també els debats televisius de les campanyes electorals d'Adolfo Suárez, a qui considerava "un germà".

El 1993, es va encarregar dels debats de José María Aznar, Rodrigo Rato, Javier Arenas, José María Álvarez del Manzano i Alberto Ruiz Gallardón. "I es van guanyar tots", presumia el productor.

stats