LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ
Mèdia 13/12/2010

Demanen fins a un any de presó per un mosso anti-avalots per amenaçar un fotoperiodista

L'agent va demanar al jove que s'identifiqués dos cops en tres mesos prop del bar on treballava

Acn
2 min
Agent anti-avalots dels Mossos d'Esquadra durant el judici

BarcelonaUn agent de la unitat anti-avalots dels Mossos d'Esquadra s'enfronta a una pena de fins a un any de presó per suposadament amenaçar i coaccionar un fotoperiodista vinculat als moviments anti-sistema de Barcelona. L'agent el va obligar a identificar-se amb el DNI dues vegades en tres mesos prop del bar on el fotògraf també treballava, a la Rambla de Barcelona. El jove assegura que el mosso el va amenaçar i coaccionar, versió a la qual la fiscalia dóna veracitat. En el judici que ha tingut lloc aquest dilluns a l'Audiència, l'agent ha negat pressions al jove i ha assegurat que era el noi el que estava nerviós i no es volia identificar. El jove ja va denunciar tres agents de la mateixa unitat, la Brigada Mòbil, per impedir-li fer fotografies durant una manifestació anti-sistema. El cas es va jutjar fa unes setmanes i s'està a l'espera de la sentència. Aquest segon cas és més greu, perquè almenys dos testimonis han certificat que l'agent acusat estava 'empenyent' de forma 'contundent' o 'violenta' Albert G. per identificar-lo.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El desembre del 2006 dos agents van veure el noi prop del bar on treballava. En veure'l el van seguir dins l'establiment i li van reclamar el DNI. El noi els el va donar, però les dues versions es contradiuen en el moment que els agents van portar el cambrer fora del bar per acabar-lo d'identificar. Mentre que la víctima diu que el van empènyer i amenaçar a crits, els agents diuen que era ell qui no es volia identificar. No obstant, un client habitual del bar ha ratificat la versió del noi.

Pocs mesos després, el març del 2007, el noi anava a treballar i l'agent acusat i un caporal el van tornar a aturar per reclamar-li el DNI. Els agents diuen que van olorar com el noi fumava marihuana, tot i que no ho van poder acreditar. Els mossos han explicat que el noi estava nerviós i es va posar a cridar i a increpar-los, i que en cap cas el van empènyer, agredir o amenaçar. En canvi, dues cambreres del bar han explicat que van veure com els mossos es movien molt i empenyien el noi contra el furgó policial per registrar-lo i identificar-lo.

De fet, els agents van fer un atestat policial denunciant-lo per desobediència, però la causa no va prosperar.

Alguns agents coneixien Albert G. perquè l'havien trobat en desallotjaments de cases 'okupades' o en manifestacions d'aquests col·lectius. A més, segons ells, els havia fotografiat la cara.

La defensa demana l'absolució de l'agent, mentre que la fiscalia li demana 1.620 euros de multa per un delicte continuat de coaccions. En canvi, l'acusació particular demana fins a un any de presó i 30.000 euros de multa, a més d'inhabilitació, per un delicte contra la integritat moral, coaccions, amenaces i falta de maltractament.

stats