COMUNICACIÓ
Mèdia 27/07/2011

"Motí d'alcaldes de CiU per la retallada sanitària", a 'El Periódico'

Els alcaldes convergents de Sant Cugat, Ripoll i Hostalric il·lustren l'argument. El deute de les comunitats autònomes amb l'Estat és l'altre gran tema de portada a tots els diaris

Redacció
2 min
'El Periódico'

BarcelonaL'oposició a la tisorada en sanitat és el tema d'obertura de la portada d'aquest dimecres a El Periódico. Sota el títol “Motí d'alcaldes de CiU per la retallada sanitària”, el diari presenta les opinions de Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat, Jordi Munell, de Ripoll, i Josep Frias, d'Hostalric. La Vanguardia, per la seva banda, diu que “Hisenda exigeix ara a les autonomies 19.000 milions” i explica que les comunitats reclamen una moratòria per pagar aquests diners.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'Avui presenta com a primer tema de portada l'última resolució del Constitucional, que avala els desnonaments, i avança que “El TC avala que els bancs es quedin pisos impagats”. El Punt, per la seva banda, escull parlar, com fa El Periódico, de la situació complicada que viu la sanitat i destaca que “Salut tanca 28 centres d'atenció primària a l'agost”. La investidura d'Alberto Fabra com a nou president valencià i el final de la perforació del túnel de l'AVE per sota Barcelona són els altres temes de portada destacats a la premsa catalana. L'ARA, de fet, opta per titular amb ironia que “Fabra es vesteix de Camps”.

Entre la premsa de Madrid, el deute autonòmic és el gran argument. Público constata la negativa de les comunitats controlades pel PP a fer efectiu el deute de manera immediata i explica que “Rajoy llança el dèficit autonòmic contra el govern”. La Razón, amb una gran fotografia de la plana major dels populars, va més enllà i presenta unes declaracions de Rajoy enmig del titular: “Les comunitats del PP aniran al Constitucional si el govern no els dóna “el que els deu””. Abc també parla d'“autonomies en peu de guerra” però mostra una gran fotografia de Zapatero parlant amb Rubalcaba, acompanyada del títol: “El Congrés s'acomiada de Zapatero”. Optant cadascú per un tema diferent, El País continua centrat en la situació de la CAM i explica que “la Generalitat valenciana va autoritzar crèdits al 0% al Consell de la CAM”, mentre El Mundo revela que el jutge “Bermúdez maniobra per salvar Rubalcaba del cas Faisan”.

Pel que fa als esportius, Sport destaca la victòria blaugrana en el torneig de Munic i diu que “el Barça marca estil” mentre Mundo Deportivo demana a "Cesc ja" i explica que "Munic ovaciona el Barça" . As parla del partit que el Madrid disputa aquesta tarda a Berlín i diu que “el Madrid juga a casa”. Marca, per la seva banda, continua pendent de l'arribada del brasiler Neymar al club blanc i titula: “Una cresta d'or”.

stats