REGNE UNIT
Mèdia 17/02/2012

Murdoch anuncia el llançament de 'The Sun on Sunday' per substituir el 'News of the World'

El magnat de la comunicació és a Londres, des d'on ha donat suport als periodistes del diari sensacionalista arrestats per suposats suborns a la policia

Acn
2 min

LondresRupert Murdoch ha confirmat aquest divendres el llançament d'una edició dominical del sensacionalista 'The Sun'. En un viatge a Londres per gestionar la crisi del seu imperi mediàtic arran de l'arrest de deu periodistes de 'The Sun' i el tancament del 'News of the World' (NoW) el passat estiu, Murdoch ha confirmat que 'The Sun on Sunday' serà als quioscos "molt aviat". El rotatiu substituirà el buit de mercat que va deixar el 'NoW', que va haver de tancar per l'escàndol de les escoltes telefòniques. En un e-mail als periodistes de 'The Sun', Murdoch també ha confirmat que tots els redactors del diari arrestats per suposats pagaments a la policia –una desena– podran tornar a treballar al rotatiu.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

"Estem fent tot el que podem per ajudar els que van ser arrestats", ha dit Rupert Murdoch en una carta als redactors. "Totes les suspensions es retiren fins que hi hagi càrrecs, i tots seran benvinguts a la feina. News Corporation cobrirà els seus costos legals. Tothom és innocent fins que es demostri el contrari", ha defensat el magnat de la comunicació.

La redacció del 'The Sun' està sota escrutini de la policia després que alguns dels seus editors i redactors fossin arrestats per suposats pagaments il·legals a empleats públics de les forces de seguretat i el departament de Defensa, entre d'altres. La crisi arriba després del gran escàndol de les escoltes telefòniques del 'News of the World', que va arribar a punxar el mòbil d'una nena segrestada per aconseguir exclusives. Tots dos mitjans són propietat de l'imperi Murdoch.

Ara, Murdoch torna a Londres després d'haver protagonitzat una de les pitjors crisis als mitjans de comunicació que mai ha patit el Regne Unit, i ho fa decidit a netejar el nom del seu imperi. "Estic més decidit que mai que 'The Sun' continuï lluitant pels seus lectors i les seves creences. Em quedaré amb tots vosaltres, aquí a Londres, durant les properes setmanes per donar-vos el meu suport incondicional. Confio que ens en sortirem, i que ho farem amb més força", ha dit Rupert Murdoch als seus treballadors britànics.

stats