TECNOLOGIA
Mèdia 28/03/2011

La Nasa utilitza el Photoshop per recrear imatges de l'espai

L'agència aeroespacial americana ha fet públic un vídeo en què es veuen els diferents retocs que apliquen a les imatges preses de l'espai a través del telescopi Hubble mitjançant el programa Photoshop

Redacció
1 min

BarcelonaPer a tots aquells que alguna vegada us hàgiu preguntat com s'aconsegueixen les imatges espectaculars que estem acostumats a veure de l'espai, la NASA ha creat un vídeo amb la tècnica time-lapse que mostra tot el procés de retoc que apliquen a les imatges per aconseguir l'aspecte final que presenten.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El vídeo mostra com s'utilitza el programa de retoc d'imatges Photoshop per reconstruir la visió de la galàxia espiral NGC 3982 des del telescopi Hubble. S'agafen 7 imatges en escala de grisos de la galàxia, s'escalen, es roten i es combinen en una sola imatge a la qual s'apliquen diferents retocs de color i altres tècniques d'edició. El procés complet té una durada d'unes 10 hores.

Segons el blog tecnològic Gizmodo, els científics de la NASA fan aquests retocs per mostrar una imatge fidedigna del que veurien els ulls humans si observessin directament els objectes de l'espai. El blog explica que a vegades s'utilitzen les imatges preses directament, quan per si soles ja reprodueixen el que veuríem si miréssim els elements de l'espai directament. Sovint, però, els científics han d'escollir un color representatiu que permeti visualitzar característiques invisibles de l'objecte –com totes aquelles que només poden ser captades amb llum infraroja o ultraviolada– i, en altres ocasions, apliquen una millora de color a la imatge per mostrar de forma hiperrealista tota una sèrie de detalls ocults o subtils de l'objecte espacial.

stats