NOVES TECNOLOGIES
Mèdia 29/12/2011

Neix Youzee, un videoclub 'online' pensat per a tots els dispositius

Films i sèries en streaming a un preu mòdic. El videoclub online Youzee obrirà al públic en general el primer trimestre del 2012. Els seus impulsors volen habilitar-lo "a tot el sistema de dispositius".

Natalia Araguás
2 min

BARCELONAContinguts audiovisuals a la carta, amb bona resolució i un cost moderat per a l'espectador. És l'aposta de Youzee, un videoclub online que de moment funciona en versió beta i estarà plenament operatiu al primer trimestre del 2012. Els fundadors del projecte són Fernando Évole, conseller delegat de Yelmo Cines, i Carlos Cruz, un dels creadors de la xarxa social Tuenti. Tots dos es van conèixer a Los Angeles el novembre del 2009 i van començar a cuinar la iniciativa.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Youzee competirà en un sector que lidera la nord-americana Netflix, amb més de 20.000 pel·lícules i sèries en catàleg i uns 25 milions de suscriptors arreu del món. L'octubre passat, Netflix anunciava que entrarà al mercat europeu a principis d'any a través de la Gran Bretanya i Irlanda, en comptes d'Espanya, com en principi s'havia rumorejat.

Youzee provarà de cobrir aquest espai a l'Estat amb una proposta que reconeixen "pionera". No tenen pressa, asseguren. "No ens hem posat metes tancades perquè és molt difícil preveure quan assolirà un grau de maduresa suficient a Espanya el mercat del vídeo a la carta", expliquen des de la companyia.

També és aviat per saber quants títols té disponible la plataforma, encara en període de proves. "En aquest moment en tenim firmats diversos milers, entre pel·lícules i capítols de sèries, però molts encara no estan disponibles a la web", reconeixen. Després del llançament aniran completant la seva oferta, per fer-la "tan variada, completa i atractiva com sigui possible". Per ara s'hi poden trobar films recents com Reservoir dogs , Pirates del Carib o Slumdog Millionaire , així com sèries com Sherlock i The Walking Death i clàssics com El cuirassat Potemkin o El tercer home . La seva difusió és possible gràcies a acords amb distribuïdores com Sony Pictures Television, Disney i Fox International Channels España i cadenes com TVE, TV3 i la BBC.

Un altre propòsit dels fundadors de Youzee és que la plataforma pugui fer-se servir a través de "tot el sistema de dispositius que utilitza una persona". És a dir, que films i sèries es puguin veure no només a través de l'ordinador, sinó també de tablet , smartphone o smart TV , per exemple.

Subscripció mensual

Youzee combina un sistema de lloguer dels continguts més actuals amb una subscripció mensual de 6,99 euros, una tarifa plana sense límit de títols ni nombre de reproduccions, sempre que les pel·lícules estiguin en aquest catàleg. Els preus per llogar estrenes, novetats i títols exclusius van dels 2,99 euros en definició estàndard als 4,99 euros en alta definició. Els films antics parteixen d'un cost d'un euro.

Les pel·lícules i sèries apareixen barrejades a la pàgina principal, però després poden dividir-se per gèneres o distribuïdores. També es poden filtrar per mètodes de subscripció o pagament, novetats, pròximes estrenes, versió original i popularitat, ja que el servei inclou un sistema de votació basat en cinc estrelles. La plataforma inclou el clàssic cercador per títols, director i actors.

A la dreta de la web hi ha dos rànquings, de crítica i públic. Així mateix, es permet compartir el que s'estigui veient dins la comunitat de Youzee i a Facebook i Twitter. La plataforma vol promoure que els subscriptors intercanviïn opinions sobre els continguts que consumeixen.

stats