LA SEGONA TEMPORADA, EN PREPARACIÓ
Mèdia 03/02/2011

No ens l'hem pogut treure del cap

Roger de Gràcia agafarà aquest vespre el seu enorme radiocasset per anar a visitar Joan Manuel Serrat. Les seves Paraules d'amor tancaran la primera temporada de No me la puc treure del cap .

Albert Castellví Roca
2 min
Roger de Gràcia presenta No me la puc treure del cap .

Barcelona"Corren és terriblement enganxosa. S'hauria d'estudiar científicament per què aquelles quatre notes enganxen tant". Roger de Gràcia confessa que tot l'equip, "des del conductor de la furgoneta fins al tècnic de so", xiulava sense parar la cançó de Gossos. El públic tampoc no s'ha pogut treure del cap el programa, que avui s'acomiada amb Paraules d'amor , de Joan Manuel Serrat: des de l'estrena, el 21 d'octubre, No me la puc treure del cap ha tingut una audiència mitjana de 657.000 espectadors i un share del 20,5%. Dijous rere dijous ha estat líder de la seva franja.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Qui més va enganxar l'audiència, però, no van ser Gossos, sinó Jaume Sisa i Qualsevol nit pot sortir el sol , que va marcar el rècord amb 819.000 seguidors i una quota del 25,4%. L'emissió menys vista va ser la següent, dedicada a l' Àguila negra de Maria del Mar Bonet, que es va emetre tres quarts d'hora més tard de l'habitual, després de l'entrevista electoral a José Montilla.

Fugir de la nostàlgia

Tot i que la base del programa és recuperar cançons ben conegudes, el presentador creu que "ha funcionat perquè no era només nostàlgia, sinó que s'explicaven coses musicalment molt interessants, els autors descobrien fets sorprenents sobre la creació de les cançons i Xavi Lozano les interpretava de maneres molt curioses". Efectivament, aquest músic quotidiafonista , com el presentaven, s'ha mostrat capaç de fer sonar qualsevol cançó bufant des d'una regadora fins a una cadira.

Miquel Garcia, cap de Nous Formats de TV3, explica que l'espai "barreja documental i entreteniment", però Roger de Gràcia, amant de la música i intèrpret de bateria, destaca que "personalment" li han interessat molt les classes de música que incloïa el programa i que han estat possibles perquè "en trenta minuts es parlava d'una sola cosa en profunditat", i això permet conèixer molts detalls, "com ara que el Bon dia , d'Els Pets, el van escriure en un autobús tornant de l'assaig, o que hi ha gent que encara porta flors a la tomba de Carles Sabater".

Segona temporada amb canvis

Per tot això, abans que acabi d'emetre's la primera temporada, ja s'està preparant la segona, que podria veure la llum al setembre. I arribarà amb novetats. D'entrada, "és probable que es jubili" el radiocasset que ha acompanyat el Roger en els seus viatges i que, segons el director de l'espai, Xavi Garcia, "ha donat molts problemes, perquè pesava uns 25 o 30 quilos". Tot i així, Garcia recorda que en una ocasió "un cop de vent el va fer caure al mar".

A banda d'això, Miquel Garcia explica que els episodis de la segona temporada no es dedicaran a una sola cançó, sinó a un tema -"enamorar-se, canviar el món, anar de festa, etc."- sobre el qual s'escolliran diverses cançons en diferents idiomes. A més, explica que augmentarà "el grau d'emocionalitat", gràcies a l'opinió de persones a qui alguna cançó els ha marcat la vida.

Roger de Gràcia admet, però, que per molt que s'ampliï el repertori, sempre hi faltaran cançons. Per això bromeja amb un possible títol alternatiu: Us heu deixat aquella . "I la resposta seria: «Ja ho sabem»".

stats