16/07/2012

No és política sinó propaganda

2 min

Ah, el subconscient, que terrible que és, oi? Apareix sense avisar i et deixa conill total davant de la realitat. Va passar-li a Rajoy a la clausura del congrés del PP andalús. Referint-se a les retallades va i diu: "Les decisions que hem vist... pres aquests últims dies". Efectivament, el subconscient sincer va dir que ell les decisions no les pren, les veu. Concretament quan li arriben per correu electrònic des de Brussel·les i Berlín. I després ell les transmet. La qüestió, però, és: i com les transmet?

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Bé, doncs primer filtra possibles retallades a diversos mitjans amb l'objectiu d'instal·lar-nos al cap un garbuix d'hipòtesis. Després arriba el dia de la roda de premsa de presentació oficial de les mesures, ja no possibles sinó certes. I llavors resulta que algunes de les hipòtesis al final són. Però en canvi d'altres no. I encara n'hi ha unes altres que són, però només una miqueta, i d'altres que no eren i que ara són, però queden amagades sota de la pols mediàtica que intenta escatir quines mesures realment són i quines no. I després arriba la tercera part, la més bonica de totes. Efectivament, és la publicació al BOE de les mesures. I aquí és quan vostè em pregunta: "Escolti, aquí el que fan és escriure el que s'ha dit a la roda de premsa, oi?" Bé, en part sí, però les noves tendències en comunicació política ens han portat un simpàtic entreteniment consistent a publicar al BOE, o sigui, convertides en llei, mesures que ni tan sols han estat citades a la roda de premsa oficial. O sigui, a la versió que compta hi broten de manera natural unes variacions que no havien aparegut ni a les filtracions ni a la roda de premsa. Però això no és tot. El BOE pot oferir diferents modificacions de la llei depenent de la pàgina que llegeixis, una cosa que és molt interessant perquè mentre intentes aclarir-te encara apareixen unes altres xifres a la web del ministeri d'Economia i en anglès.

Resumint, del que es tracta és que al final ni Déu (ni Al·là, Buda, Krixna, Vixna, Jah Rastafari, Jahvè o Brahma) entengui quin cony de mesures han aprovat. I sap per què? Perquè no es tracta de política, sinó de propaganda.

stats