TELEVISIÓ
Mèdia 14/08/2012

Nou premis Nobel demanen a la NBC que retiri un ‘reality’ que "glorifica" la guerra

A l'espai, diversos famosos aprenen estratègies militars amb personal de l'exèrcit

Efe
1 min
Un grup de dones protesta contra l'emissió de 'Stars Earn Stripes' a l'exterior de la cadena NBC

Nova YorkNou premis Nobel de la pau, entre ells l'argentí Adolfo Pérez Esquivel, el costa-riqueny Óscar Arias i la guatemalenca Rigoberta Menchú, han demanat aquesta setmana al canal NBC que retiri el seu nou programa de telerealitat 'Stars Earn Stripes' per "glorificar la guerra i la violència armada". Els nou premis Nobel denuncien que "la guerra no és un entreteniment i no s'hauria de tractar com si ho fos".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

'Stars Earn Stripes' mostra un grup de famosos a qui el personal de l'exèrcit ensenya a realitzar diferents operacions militars. Entre les 'celebrities' que participen en el programa hi ha Laila Ali, filla de l'aclamat boxejador Muhammad Ali; Todd Palin, marit de l'exgovernadora d'Alaska Sarah Palin, la medallista olímpica Picabo Street o l'actor Dean Cain, protagonista de la sèrie sobre Superman 'Lois i Clark'. El presentador de l'espai és Wesley Clark, un general retirat.

La cadena NBC defensa que l'únic que vol el programa és retre homenatge "als homes i dones que serveixen a les forces armades dels Estats Units".

La llista de premis Nobel que han signat la queixa la completen l'activista nord-americana Jody Williams, les irlandeses Betty Williams i Mairead Corrigan-Maguire i la iraniana Shirin Ebadi.

stats