LA COMÈDIA, A PÈL
Mèdia 06/06/2012

Nova lleva de monologuistes als EUA

Una nova fornada de monologuistes està assegurant la pervivència del gènere de la stand-up comedy als Estats Units. Canal+ Extra mostra alguns dels treballs d'aquests còmics encara en fase expansiva.

àlex Gutiérrez M.
2 min
Daniel Tosh assegura que l'any que ve es retirarà.

BARCELONA.Els Estats Units han exportat amb èxit la stand-up comedy : monologuistes que actuen a pèl -sovint amb una característica paret de totxo vist al darrere- o que fan les seves intervencions als late shows dels tòtems televisius com Jay Leno i David Letterman. Però, més enllà dels mites, hi ha una nova generació de comediants que s'obren pas amb força als EUA. És la generació formada ja en temps del YouTube, a la qual Canal+ Extra dedica un cicle a partir del 14 de juny. A continuació us presentem alguns dels noms que hi desfilaran amb els seus acudits.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Daniel Tosh

El seu xou, Tosh.0 , s'ha convertit en un dels més populars al canal Comedy Central gràcies als comentaris feridors que aplica a vídeos trobats per la xarxa. Format com a col·laborador de Letterman, en solitari ha aconseguit superar en audiència els consolidadíssims programes de Jon Stewart i Stephen Colbert. Ha anunciat que tancarà la seva carrera artística el dia que faci 38 anys -en té 37- i que no ha decidit si serà suïcidant-se o bé retirant-se a la platja.

Demetri Martin

Nascut a Nova York fa 39 anys, Martin es va fer conegut arran de les seves col·laboracions a The daily show , de Jon Stewart. Actualment té el seu programa al canal Comedy Central, basat en esquetxos i vinyetes. En els seus espectacles s'ajuda d'una gran pissarra i retoladors per desenvolupar els gags. També acompanya els monòlegs amb música. Entre les influències que cita hi ha Bill Cosby i Steven Wright.

Bo Burnham

El més precoç de la nova lleva, amb només 22 anys. Quan en tenia 16 es va convertir en una estrella d'internet gràcies a un vídeo pujat al YouTube: sortia a la seva cambra cantant la cançó My whole family thinks I'm gay [Tota la família es pensa que sóc gai]. El contrast entre l'aspecte angelical d'aquell adolescent i la lletra políticament molt incorrecta van fer forat. Més de 70 milions de persones han vist algun dels seus vídeos. Mentrestant, mira d'espolsar-se la imatge de Macaulay Culkin dolent i de seguir ja com a comediant adult amb les seves cançons irreverents. Ha editat un disc de comèdia amb el nom de Words, words, words.

Patrice O'Neal

Una de les seves simpàtiques especialitats era punxar les parelles que acudien juntes a veure els seus espectacles fins a fer-les discutir. Una breu estada a la presó li va fer descobrir l'humor com a defensa davant la cruesa de la reclusió. Va morir el 29 de novembre, als 41 anys, de complicacions derivades d'un atac de cor.

John Mulaney

Tot i que també forma part de la nova generació de còmics -enguany ha fet tot just els 30- Mulaney té un to clàssic en els seus números. Sovint detalla històries com si expliqués contes i el seu humor és fruit més de l'observació reposada que no de l'atac verbal pirotècnic. Les comparacions amb Woody Allen i Jack Benny han estat freqüents. Ha treballat com a guionista de Saturday night live , el conegut i veterà programa humorístic de la cadena NBC. També ha aparegut amb regularitat al programa Late night with Conan O'Brien .

stats