REACCIONS A LA MANIPULACIÓ DE L'AS
Mèdia 21/02/2011

L'extinció dels dinosaures és cosa del diari 'As'

Twitter s'omple de bromes i ironies sobre la manipulació, ja rectificada, del diari madrileny

Sergi Sabaté
2 min
Koikili

BarcelonaL'esfera tuitaire, enginyosa, ha activat ben ràpid la maquinària per fer bromes divertides sobre “l'errada” del diari As en què ha esborrat un defensa de l'Athletic per argumentar un fora de joc de Dani Alves, en el partit d'ahir al Camp Nou.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Els internautes fan suggeriments i sàtires sobre el fet centralitzant-ho, principalment, en un parell de hashtags: #ASfacts i #disculpAS. Moltes de les bromes fan referència a fets dels quals el diari As en seria un hipotètic causant.

Així, la sàtira assenyala a l'As com a causant de l'extinció dels dinosaures. "Els dinosaures no es van extingir, l'As els ha esborrat", diu Chris Patterson. Un altre: "OT no ha desaparegut, és l'As que l'ha borrat", diu Pablo Loarte. A nivell mediàtic, també la desaparició de CNN+ podria ser conseqüència d'aquest diari. En canvi, Miguel Àngel Díaz tuiteja que "el central de l'Athletic va declarar "estíc aquí per jugar, no per sortir a la foto", mentre que Xavier Molina creu que "el defensa va arribar tard i les rotatives ja estaven en marxa".

Moltes de les bromes també fan referència al Photoshop. Albert Rubio creu que "Roncero està començant el curs de retoc digital". La Marta Ribera demana, a banda d'unes nocions de Photoshop, algunes classes d'ètica a Relaño. Potser el curs d'aquest software anirà amb el propi diari, tal i com suggereix José Antonio Moreno.

Però alguns internautes han preferit anar per feina. Així, en Joan Vallvé ja ha creat la portada del llibre "on està Koikili?", per trobar el defensa basc. També suggereix altres possibles fotos en les quals hauria estat esborrat.

Finalment, Eloi Planas diu que "el diari As intentarà esborrar Messi abans de la final de la Copa del Rei". Compte amb les bromes amb el millor futbolista del món, que algú encara s'ho prendrà al peu de la lletra.

stats