Mèdia 19/09/2015

‘Oh happy day’ torna avui a TV3 amb un jurat nou i canvis en la mecànica

Hi haurà eliminacions cada setmana i tres concursants d’edicions anteriors assessoraran els cors

Albert Castellví Roca
3 min
El presentador d’Oh happy day, Eduard Farelo, amb els nous membres del jurat: Daniel Anglès, Chenoa i Roger Coma.

BarcelonaDeu corals, tres jutges, tres coachs i molta música. Aquests seran els ingredients principals de la nova temporada d’ Oh happy day, el concurs de corals de TV3 que aquest vespre (21.55) inaugura la tercera edició amb canvis importants respecte a les dues etapes anteriors. Per començar, el jurat canvia de dalt a baix i es redueix a només tres membres: l’actor Roger Coma, la cantant Chenoa i el director de teatre musical Daniel Anglès seran els nous responsables de valorar les actuacions de les corals, i agafaran el relleu de Guille Milkyway, Pedro Pardo, Bàrbara Mestanza i Mone, que se’n van encarregar la temporada anterior. “És un gran jurat, tenen molta força, molta electricitat”, assegura a l’ARA Tono Hernàndez, que dirigeix el programa juntament amb Marc Mateu.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Però al costat dels tres jutges el programa incorpora tres figures noves, els coachs, que tindran com a missió principal assessorar els cors participants en la preparació dels temes que els toqui interpretar. Per a aquesta funció, el programa ha escollit tres persones que saben perfectament què espera el jurat dels concursants, ja que dirigeixen alguns dels cors que van passar pel programa en edicions anteriors: Gerard Ibáñez, de DeuDeVeu, guanyadors de la primera temporada; Michèle Alderete, d’ol’Green, que van ser tercers en aquella mateixa ocasió, i Marc Sambola, d’Amarcord, tercers l’any passat. Cadascuna de les deu corals participants -una més que fins ara- tindrà assignat un dels coachs, que serà el responsable d’orientar les seves actuacions.

Eliminació directa

Pel que fa a la mecànica, també hi ha una novetat destacada: si fins ara el concurs funcionava en cicles de dues setmanes, de manera que en una entrega es nominaven tres corals i a la següent es decidia quina d’aquestes havia d’abandonar la competició, aquest any desapareixen les gales de nominació. Així doncs, cada setmana s’acomiadarà un dels grups, i tots tindran les mateixes opcions de quedar fora. Cada membre del jurat tindrà un polsador verd i un de vermell, que hauran d’activar després de l’actuació de cadascun dels grups. Els cors que obtinguin, com a mínim, dos llums verds, quedaran salvats, però si reben dos o tres llums vermells seran nominats. Al final de la gala, els coachs podran salvar una de les corals nominades, i el jurat decidirà quina de les altres ha de marxar.

“És una manera de treure els moments morts que vam detectar en la mecànica. En els programes de nominacions baixava la tensió. Ara anem molt més directes”, explica Hernàndez per justificar aquesta reestructuració. Aquests “moments morts” es reflectien també en els resultats d’audiència del programa, ja que, en línies generals, els capítols de nominació solien ser menys vistos que els d’eliminació. Aquest canvi, doncs, hauria de contribuir a millorar les xifres de l’espai, que de fet ja són força bones: la primera temporada va tenir de mitjana 394.000 espectadors i un 14,8% de quota de pantalla, i la segona 354.000 seguidors i un 13,2%. A més, el programa s’ha situat sempre entre les opcions preferides de la seva franja, i en moltes ocasions fins i tot l’ha liderat.

El públic triarà el guanyador

Malgrat les novetats, hi ha alguns elements que no variaran. Un és el presentador, un càrrec que continuarà ocupant Eduard Farelo, a qui Hernàndez considera “un pilar que sosté el programa”, i l’altre és el paper dels espectadors a la gala final. Com en les dues primeres edicions, l’última entrega del concurs s’emetrà en directe, i serà el públic, des de casa, qui decidirà, amb els seus vots, quina de les corals finalistes mereix endur-se el premi. Aquí tampoc hi ha canvis: igual que els DeuDeVeu i els In Crescendo, els guanyadors podran fer una gira de concerts per diverses ciutats europees.

Dues sessions de càsting per començar

A la tercera temporada d’ Oh happy day hi competiran deu corals, però de moment no s’ha anunciat quines seran. De les més de 40 que es van presentar al procés de selecció se n’han escollit 19, que entre avui i dissabte vinent se sotmetran a l’última fase del càsting. Per accedir definitivament al programa hauran d’interpretar un tema davant del jurat -nou grups ho faran avui i els altres la setmana que ve- i aconseguir, com a mínim, el vot favorable de dos dels tres jutges.

“Ens ha tornat a sorprendre el nivell de les corals -admet Tono Hernàndez-. A la primera temporada els cors no tenien gaire clara la seva personalitat, però ara tots els que s’han presentat saben molt clarament qui són i tenen un estil personal molt concret”. En aquesta ocasió, a més, el concurs ha permès que s’hi apuntessin grups molt reduïts, de només tres o quatre components, la qual cosa genera més varietat “tant visualment com acústicament”.

stats