Mèdia 08/02/2011

Oliart ordena que TVE atengui preguntes en català

Laia Altarriba
1 min

BARCELONAEl director general de RVTE, Alberto Oliart, ha donat instruccions perquè d'ara endavant l'Oficina de la Defensora de l'Espectador d'aquest organisme "contesti totes les preguntes i reclamacions que es facin en qualsevol de les llengües cooficials de l'Estat".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La instrucció és una resposta a la pregunta que fa unes setmanes va adreçar el grup parlamentari format per ICV, ERC i IU al Congrés. En aquella pregunta, Núria Buenaventura, diputada d'ICV, recollia la queixa d'un lector de l'ARA que havia enviat una carta a TVE en català i li havien respost dient que els havia d'escriure en castellà. Oliart, doncs, dóna la raó al grup parlamentari i al lector del diari, que defensen que una institució estatal ha d'atendre les preguntes en qualsevol llengua cooficial.

El director general de RTVE, però, justifica indirectament la negativa de la defensora de l'espectador del canal espanyol perquè des que es va posar en funcionament "ha rebut un total de 14.000 comunicacions". D'aquestes, "un mínim percentatge han arribat en català", i "quan no s'ha entès bé el sentit de l'apreciació de l'espectador s'ha sol·licitat amablement que s'hi adrecés en castellà".

Quan es va fer pública la queixa del lector de l'ARA a través del diari, un altre lector va comprovar què passava si escrivia a TVE en anglès, i li van respondre sense problemes.

stats