Mèdia 10/05/2012

Els 'Òscars' oficien la gala de lliurament dels 12ens premis Ràdio Associació

Òscar Andreu i Òscar Dalmau han presentat la cerimònia, que ha distingit Vador Lladó com el millor professional de ràdio

Ara
1 min

BarcelonaÒscar Andreu i Òscar Dalmau (La Competència, RAC1), coneguts popularment com els Òscars, han presentat aquest vespre la gala de lliurament dels premis Ràdio Associació. Enguany, el presentador del Fricandó matiner de RAC105, Vador Lladó, ha estat reconegut com el millor professional de ràdio.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

També han estat guardonats a títol individual, amb mencions d'honor, tres professionals de la comunicació amb una llarga trajectòria, com són Alfons Arús -actualment al capdavant d' Arucitys, de 8TV-, Rosa Badia -"una referència", segons el jurat, a Ràdio Barcelona, on actualment presenta Tot és comèdia - i Albert Malla -locutor especialitzat en "la divulgació de la música pop i rock"-.

Televisió de Mallorca

El jurat ha atorgat encara una quarta menció d'honor a la plataforma ciutadana en suport de Ràdio i Televisió de Mallorca -clausurades pel Consell de Mallorca al desembre-, per la seva "defensa de la pluralitat en la comunicació" i per "mobilitzar la societat" contra el tancament dels mitjans, un fet que, en opinió del jurat "ha suposat un atac a la llibertat d'expressió".

En la categoria de millor programa de ràdio, el premi ha recaigut en la programació especial amb què Catalunya Música celebra enguany el 25è aniversari del seu inici d'emissions.

En l'àmbit de la innovació, el premi ha estat per a Punt org , de Ràdio Estel, un programa "microfinançat per la mateixa audiència", mentre que l'espai de divulgació científica amb humor Pa ciència la nostra , de Sants3 Ràdio, s'ha imposat en la categoria de ràdio local.

stats