Mèdia 27/04/2012

"Otegi no podrà presentar-se a lehendakari", portada de 'La Razón'

La premsa espanyola es divideix entre el suport i les crítiques al nou pla d'acostament per als presos etarres

Ara
2 min
razon

Barcelona'La Razón' assegura en la portada d'aquest divendres que "Otegi no podrà presentar-se a lehendakari" per una "imminent decisió del Suprem" que s'inclina "per rebaixar-li la condemna". El rotatiu també assegura que "Interior aproparà els presos etarres que reneguin públicament de la banda". El diari tampoc oblida la intervenció quirúrgica del rei Joan Carles d'aquesta matinada, "operat de nou del maluc".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

'El Mundo' destaca en portada que el govern espanyol acostarà "etarres que facin cursets cívics" i un article d'opinió de Rosa Díez titulat "Sense perdó". A més, destaca que "les seleccions autonòmiques podran competir quan no ho faci Espanya". El rotatiu de Pedro J. tampoc oblida la nova operació del monarca, que suposa una "recaiguda desencoratjadora" per a José Luis de la Serna, que publica un article al respecte.

'El País' mostra la seva satisfacció amb la mesura: "Rajoy fa el primer pas amb els presos per accelerar la fi d'ETA". En l'àmbit internacional, el diari de Prisa destaca que la UE convoca una cimera arran de la "rebel·lió contra Merkel". També fa referència a la "condemna per crims de guerra l'exlíder liberià Taylor".

'El Periódico' destaca en portada el pla del govern espanyol per reinserir presos etarres. Amb un titular curt, el diari escriu: "Rajoy mou fitxa". Es tracta, segons la portada de la publicació, d'un "important pas del govern per pacificar Euskadi". En una fotografia central també centra l'atenció en el "compte enrere" per a la renovació o no de Pep Guardiola: "Si el Pep se'n va".

'Abc' obre edició amb el "malestar de les víctimes per l'acostament d'etarres". Sobre l'operació del rei espanyol, asseguren en portada que "evoluciona satisfactòriament". El rotatiu informa també que l'executiu de Rajoy "desbloqueja la vaga d'Iberia i liberalitza el tren".

'La Vanguardia' obre edició amb el pla d'Interior, sobre el qual diu que "facilitarà als presos d'ETA l'acostament a Euskadi". Respecte a la renovació de Pep, escriu: "Gràcies, Pep!". Pel que fa a la nova operació del rei, insisteix que "es va ressentir de l'operació [arran de la caiguda a Botswana] després de reprendre l'agenda oficial".

'El Punt Avui' obre amb el manual d'ús de la intervenció de l'Estat sobre qualsevol economia. Així, explica "pas a pas" com seria "el procediment que pot seguir l'Estat per controlar les autonomies". Amb una fotografia de Pep Guardiola mirant a terra, titula: "La decisió ja està presa".

L'ARA obre amb el "primer gest cap als presos d'ETA". El diari il·lustra aquest moviment del govern espanyol amb una bandera basca i l'espanyola, que apareixen juntes en una foto. Segons el diari, es tracta d'un procés que ha sorgit arran de la "pressió internacional". Sobre la possible renovació de l'entrenador del Barça, el diari assenyala 4 punts a favor que Pep es quedi al Barça i 4 en contra.

stats