Televisió
Mèdia 22/06/2012

El PP critica el documental 'Què mengem?' per "alarmista" i vol que es retiri de la web de TV3

ERC lamenta que només donava veu a "una part minoritària del sector agrícola" i Eugeni Sallent defensa la qualitat del programa

Acn
2 min

BarcelonaEl documental 'Què mengem?', produït i emès per TV3, ha estat criticat per PP i ERC, aquest divendres, a la Comissió de Control a la CCMA. La posició més dura l'han marcat els populars, que han demanat que es retiri el programa de la web de TV3 i han amenaçat de presentar una queixa a la conselleria d'Agricultura. De la seva banda, ERC considera que el treball "no estava prou madur" per ser emès. Les dues formacions han criticat que el documental "només" donava veu als productors d'agricultura ecològica. Eugeni Sallent, director de TVC, ha defensat la qualitat del programa i ha indicat que en tant que "contraposava models" productius és lògic que hagi generat "controvèrsia", i que, en cap cas, "es volia crear alarma".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El documental 'Què mengem?' va ser emès per TV3 el passat 27 de maig dins del programa 'Sense Ficció'. Aquest treball de producció pròpia posava sobre la taula qüestions relacionades amb el model alimentari imperant, i es preguntava per la seguretat dels consumidors respecte als productes químics, metalls pesants i/o additius que s'arriben a filtrar als aliments. La diputada del PP Marisa Xandri l'ha criticat amb duresa i, d'acord amb el parer del partit, el documental va donar excessiva veu als productors ecològics catalans i cap als agricultors tradicionals. A més, Xandri ha considerat que el to general del documental era "alarmista" i ha donat per fet que no va agradar a la majoria del sector agrícola. Per tot això, la diputada ha demanat que TV3 el retiri de la seva web, on encara es pot veure. A més, ha dit que el seu grup vol presentar una queixa a la conselleria d'Agricultura perquè es posicioni sobre la qüestió.

Menys contundent s'ha mostrat el diputat republicà, Carmel Mòdol, que s'ha limitat a observar que el documental "es veia que no estava madur per ser emès". Com els populars, també ha lamentat que es donés tanta veu a "una part minoritària del sector agrícola".

Eugeni Sallent ha defensat el programa, en primer lloc, des del punt de vista "dels resultats, tant des d'una perspectiva qualitativa com quantitativa". 'Què mengem?' va tenir una quota d'audiència del 17%, és a dir, el van veure 567.000 espectadors. "En el panell qualitatiu ens va donar un indicador de 8,4 sobre 10", ha afegit el director de la televisió pública abans d'assegurar que "tots els indicadors objectius posen de manifest que va ser un bon programa". Amb tot, Sallent ha admès que "quan contraposes models sempre es generen controvèrsies", però ha recordat que l'objectiu d'aquest documental era presentar a l'espectador diverses opinions i models "perquè ell en tragués les seves pròpies conclusions". A més, ha subratllat que es va fer molt èmfasi a fer arribar que "vivim en una de les societats més segures i més regulades des d'un punt de vista alimentari". En aquest sentit, el director ha considerat que "no es volia crear alarma".

stats