TELEVISIÓ
Mèdia 20/10/2011

El PP imposa Jacobo Palazón com a nou director general d'IB3

Ho serà “en una setmana o en sis mesos”, diu el conseller de presidència Balear, Antoni Gómez, i actual director general d'IB3 en funcions

Redacció
2 min

PalmaJacobo Palazón “serà director general d'IB3 i té les mans lliures per gestionar l'ens públic” com consideri necessari, ha assegurat avui el conseller de presidència balear, el popular Antoni Gómez, i actual director en funcions de la ràdio i televisió pública de les illes. Palazón assumirà el càrrec “la propera setmana”, si l'oposició se suma al nomenament i permet assolir la majoria de dos terços necessària al Parlament balear, o “d'aquí a sis mesos”, quan només cal una majoria simple i n'hi haurà prop amb el suport del PP al candidat. Així ho permet la llei de l'ens públic d'IB3, ha recordat Antoni Gómez durant la comissió de control sobre la radiotelevisió pública de Balears a petició del grup socialista.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

“Encara tenen l'oportunitat de sumar-se a la proposta”, ha respost Gómez davant les crítiques de l'oposició (PSIB-PSOE i PSM-IV-EXM). Fins a tal punt dóna per fet el PP el nomenament de Palazón, en l'actualitat subdirector general d'IB3, que ja li ha permès efectuar els tres primers nomenaments de l'equip directiu de l'ens. Ho ha fet després d'anul·lar –el passat dimarts– tres de les proves de selecció per optar a les places, que en principi s'havien de cobrir a través d'un concurs públic. Així doncs, la directora d'IB3 Televisió serà Mar Adrián – que ha desenvolupat la seva carrera a Canal 9, la televisió aragonesa i Antena 3–; i el director d'IB3 serà Xavier Muntaner, que ha estat director dels Serveis Informatius de Cope Balears. Francisco de Borja Rupérez ha estat seleccionat com a director financer.

El diputat socialista Cosme Bonet ha qualificat aquesta manera de procedir com “un escàndol i un despropòsit”. EL PSIB-PSOE estudia presentar un contenciós administratiu al procés de selecció.

stats