Mitjans públics
Mèdia 04/06/2012

El PP proposa Leopoldo González-Echenique per presidir RTVE

El PSOE no presenta cap nom i qualfica de "farsa" el procés

à.g.
2 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Finalment el PP ha presentat avui els seus candidats a ser membres del consell de RTVE, tot i que a mig matí s'ha produït un intent d'allargar el termini màxim un dia. El futur president dels mitjans públics estatals està en aquesta llista: serà Leopoldo González-Echenique, llicenciat en dret i ciències econòmiques i advocat de l'estat. Nascut a Madrid el 1969, va ser subdirector dels serveis jurídics de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). També ha sigut director general per al desenvolupament de la societat de la informació del ja extint ministeri de Ciència i Tecnologia. El 2003 va fitxar com a secretari general de Barclays Bank i actualment era secretari general del grup hoteler NH. Els altres tres noms presentats pel PP per formar part del nou consell d'administració de l'ens són Marisa Ciriza, Fernando Navarrete i José Manuel Peñalosa.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Ramón Moreno, portaveu del PP a la Comissió de Control de RTVE, ha recordat la vinculació amb l'activitat pública dels candidats. "Entenem que tenen una capacitat contrastada de solvència i de currículum, i que podran resoldre la situació de paràlisi en què està RTVE", ha dit.

El PSOE, per la seva banda, ha decidit no proposar cap nom, tal com es preveia. "No volem ser còmplices d'una farsa", deia un tuit del compte oficial del partit. CiU ha proposat Òscar Pierre, que substituirà Josep Manuel Silva, tots dos de la branca d'Unió. Falta saber els dos noms que aporta el Senat, que haurien de transcendir avui. Pierre és nascut a Sabadell el 1956 i presidia el Grupo Business T&G. Enginyer industrial per la UPC i amb estudis d'administració d'empreses a l'Iese.

El PP també s'ha pronunciat sobre la 'plantada' del PSOE i ha dit que la plaça vacant l'ocuparan aleshores amb un membre addicional proposat per ells.

Una renovacció a glopades

Dels dotze membres del consell, tres ja van dimitir els últims mesos: Alberto Oliart (PSOE), Jesús Andreu (PP) i Héctor Maravall (CCOO). Com que la nova llei de RTVE preveu una taula amb nou cadires, aquestes places no tindran substitut. Els noms que s'han fet públics avui rellevaran cinc dels membres que treballaven des de fa uns mesos amb el mandat caducat: Manuel Esteve (PP), Mari Cruz Llamazares (PSOE), Josep Manuel Silva (CiU), Francesc Bellmunt (ERC) i Santos Ruesga (UGT).

La renovació del consell no es completarà fins al gener, quan caduquen els mandats dels quatre consellers restants: Rosario López (PP), Andrés Martión (PP), Miguel Ángel Sacaluga (PSOE) i Teresa Aranguren (IU). L'objectiu del PP és que la foto final inclogui cinc dels nou consellers proposats per ells, un de CiU i els tres restants a repartir entre el PSOE (que els reclama tots) i la coalició Izquierda Plural, formada per IU-ICV-CHA.

stats