MITJANS PÚBLICS
Mèdia 06/03/2012

El PP aprova en solitari el nomenament de José Manuel Ruiz com a director d’IB3

Tots els membres del consell de direcció de la televisió balear són populars

Ara
1 min

BarcelonaJosé Manuel Ruiz, exsenador del PP per Mallorca i exregidor de l'Ajuntament de Calvià, serà el director d'IB3, després que el ple del Parlament hagi aprovat aquest dimarts el nou consell de direcció de la televisió autonòmica balear. Economista i exempleat de Sa Nostra, Ruiz era fins ara gerent d'IB3, que té un dèficit de 80 milions. Substituirà en el càrrec Jacobo Palazón, que va dimitir per "motius personals".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Els parlamentaris del PSIB, del PSM-IV-ExM i Més per Menorca han abandonat el ple en conèixer els noms dels vuit membres –tots ells del Partit Popular– proposats per l'executiu balear. L'oposició ha manifestat que s'ha dut a terme "la culminació de l'assalt del PP a IB3", ja que s'exclou els altres grups parlamentaris de la cúpula directiva.

Als passadissos del Parlament, el portaveu del PSM-IV-ExM, Biel Barceló, ha assenyalat que el que és "preocupant" no és que s'hagin donat els noms minuts abans de la seva proposta sinó el "monocolor" del consell, una situació que no es va donar ni en temps de l'expresident del govern Jaume Matas, ha apuntat.

El PSIB, per la seva banda, ha assenyalat que s'ha arribat a un acord de "dubtosa legalitat", ja que és una proposta diferent de la de fa sis mesos i s'ha aprovat amb majoria simple. Per tant, s'hauria de fer de nou.

Des de la formació socialista han manifestat que IB3 es converteix així en la ràdio i televisió "privada del PP", que "hauran de pagar tots els ciutadans de les Balears". Els socialistes ja van anunciar que si això es produïa acudirien als tribunals per presentar un contenciós administratiu.

stats