Mèdia 29/06/2012

CiU i PPC pacten Roger Loppacher com a president del CAC i que Daniel Sirera en sigui membre

ERC i ICV proposen Salvador Alsius. Dels tres, dos seran nomenats consellers, segons estableix la nova llei aprovada pel Parlament

Acn
2 min
Daniel Sirera i Roger Loppacher, a la dreta de la imatge / ACN

BarcelonaRoger Loppacher serà el nou president del Consell Audiovisual de Catalunya (CAC) i l'expresident del PPC, Daniel Sirera, entrarà com a membre del consell. Així ho han pactat CiU i PPC, que han entrat conjuntament la proposta al registre del Parlament. Per la seva banda, ICV-EUiA i ERC han proposat el nom del periodista Salvador Alsius.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Aquests tres noms es votaran en el pròxim ple del Parlament, el dia 4 de juliol, i dos es convertiran en nous membres del consell. El seu nomenament respondrà a la renovació que estableix la llei del CAC, aprovada pel Parlament el febrer passat. Segons aquesta reforma, els membres passen de deu a sis i poden ser escollits pel Parlament amb una majoria simple en segona votació si en una primera no s'obté el suport de dos terços.

El nou president del CAC serà Roger Loppacher en substitució de Ramon Font, que ja va presentar la seva renúncia al càrrec aquest mes de juny per facilitar la reforma legal aprovada pel Parlament. Font va ser escollit president directament pel govern de Montilla el gener del 2009 per a un període de 6 anys.

Segons estableix la nova llei aprovada al Parlament, la renovació dels membres s'anirà fent efectiva a mesura que els actuals membres acabin el mandat. Per això, ara es renova un dels membres i entra a formar-ne part l'expresident del PPC, Daniel Sirera, que va abandonar la presidència del partit l'any 2008 per deixar pas a Alícia Sánchez-Camacho, la candidata preferida per Génova.

Tant Loppacher com Sirera tenen el suport de CiU i PPC, per tant, els vots necessaris per ser escollits. Segons la reforma de la llei del CAC aprovada pel Parlament, els membres de la institució passen de deu a sis, han de ser proposats per dues forces parlamentàries en lloc de les tres necessàries anteriorment i podran ser escollits pel Parlament amb una majoria simple en segona votació si no s'obté una majora de dos terços en primera votació. A més, la nova llei també estableix que el president serà escollit per la cambra catalana i no pel Govern.

Roger Loppacher va ser vicepresident de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i va assumir provisionalment la presidència el març del 2010 en substitució d'Albert Sáez, que va presentar la seva renúncia al càrrec per incorporar-se com a director adjunt d''El Periódico'.

stats