Mitjans públics
Mèdia 17/07/2012

El PSOE considera que el PP ha iniciat una "caça de bruixes" a Ràdio Nacional

Reclama la compareixença de Leopoldo González-Echenique perquè expliqui els motius que han portat a la destitució de Juan Ramón Lucas

Efe
1 min
Juan Ramón Lucas

MadridEl PSOE ha atribuït aquest dimarts a una "caça de bruixes" la decisió de Ràdio Nacional d'Espanya (RNE) de prescindir de Juan Ramón Lucas com a conductor de l'espai matinal 'En días como hoy', i ha sol·licitat que el president de RTVE, Leopoldo González-Echenique, comparegui de forma urgent al Congrés per explicar els motius que han conduït a aquest cessament.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En una roda de premsa a la cambra baixa, la portaveu del grup socialista, Soraya Rodríguez, ha considerat que les primeres decisions en matèria de personal a la corporació són "molt greus", i ha subratllat la necessitat que González-Echenique ofereixi una explicació "objectiva i raonable, si és possible". En opinió de Rodríguez, la destitució de Lucas i les de Toni Garrido i Pepa Fernández "no semblen fonamentades en cap altre criteri que en una caça de bruixes", ja que segons ella Lucas té "un prestigi demostrat" i sustentat no només en la seva manera de fer sinó també en l'increment d'audiència que ha aconseguit el programa des que el condueix.

La portaveu socialista ha recordat el recurs d'inconstitucionalitat presentat pel PSOE contra el decret llei que va canviar el sistema d'elecció del president de RTVE perquè considera que la reforma va ser "una farsa" i que el seu únic objectiu era "convertir la televisió pública en una televisió de partit, del Partit Popular". "Les primeres decisions demostren que no estem equivocats", ha sentenciat.

stats