tecnologia
Mèdia 09/05/2011

Creen un mòbil flexible

El 'paperphone' és un prototip de mòbil fet amb paper electrònic que es controla doblegant la pantalla. Demà es presenta a una conferència sobre interacció humana i ordinadors a Vancouver

Redacció
1 min
Prototip de paperphone

BarcelonaEl grup d'investigadors Human Media Lab de la Universitat de Queen (Ontario, Canadà) ha creat un nou model de telèfon mòbil flexible. El prototip s'anomena paperphone i consisteix en un smartphone amb una pantalla de paper electrònic.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El dispositiu tindrà les mateixes funcionalitats que un smartphone i permetrà emmagatzemar llibres, reproduir música o fer trucades telefòniques, entre d'altres. La peculiaritat del paperphone, però, rau en la seva pantalla flexible de 9,5 centímetres de llargada, que es pot doblegar i s'hi pot escriure al damunt amb un bolígraf per executar les diverses funcions de l'smartphone.

Entre els principals avantatges del dispositiu, els seus creadors en destaquen el baix consum energètic i la portabilitat, ja que asseguren que el paperphone es podrà adaptar a la forma de la butxaca.

El dispositiu es presentarà a la conferència CHI 2011 sobre interacció entre ordinadors i humans que tindrà lloc demà a Vancouver. Els investigadors que han desenvolupat el prototip creuen que el dispositiu podria sortir al mercat en un termini màxim de 5 anys.

stats