TV3 A LA CATALUNYA NORD I AL PAÍS VALENCIÀ
Mèdia 05/04/2011

París vol que TV3 es pugui veure a la Catalunya Nord de manera legal

L'executiu de Sarkozy proposarà al govern espanyol que els canals públics catalans de ràdio i televisió es puguin veure a la Catalunya Nord i Oriol Junqueras porta el cas del País Valencià al Parlament Europeu

Sergi Sabaté
1 min

BarcelonaTV3 no es veu al sud però es podrà veure al nord dels Països Catalans de manera legal. El govern francès, a través del seu ambaixador a Espanya, ha demanat a l'executiu espanyol un tracte per garantir la difusió de la televisió i la ràdio catalana al territori francès. Avui dia, aquests canals es poden veure de manera legal. La proposta l'impulsa el diputat de l'UMP, François Calvet i també inclouria la possibilitat de veure els canals bascos al País Basc francès.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Calvet ha explicat en un comunicat que “molts espectadors han mostrat la seva preocupació” per una interrupció de TV3 que es va produir temporalment. És per això que volen tramitar la sintonització d'aquests canals de forma legal. Actualment, els nord-catalans poden rebre TV3, el Canal 33, el Súper 3 i el 3/24 i amb la legalització d'aquestes emissions també s'hi inclouria el canal Esport 3. L'entesa, que es podria tancar abans del mes de novembre, també podria incloure l'emissora Flaix FM, segons ha dit aquest diputat.

'Portem TV3 a Europa'

D'altra banda, l'eurodiputat d'Esquerra, Oriol Junqueras, ha presentat una petició al Parlament Europeu perquè l'eurocambra obri una investigació per valorar si el govern valencià ha vulnerat el dret comunitari relatiu a la lliure circulació de béns audiovisuals. També demana que les institucions europees “prenguin mesures per impedir que una administració pública actuï contra la llengua del 40% dels habitants del seu territori” i perquè TV3 es pugui tornar a veure al País Valencià.

stats