Mèdia 17/03/2016

El Parlament insta a canviar la llei de la CCMA perquè els seus consellers siguin escollits per dos terços de la cambra

Aprovada parcialment una moció del PSC que demana també que se signi el nou contracte programa

Albert Castellví
2 min
València declina l’oferta de TV3 d’uns informatius transitoris propis

BarcelonaEl Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dijous, per unanimitat, la major part d'una moció presentada pel PSC que insta el Govern a acordar, en un termini màxim de tres mesos i "en base al nou marc que estableixin els pressupostos per a l’any 2016", un nou contracte programa per a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) que "contempli l'estabilitat financera i la viabilitat econòmica" de l'ens públic.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Aquest document haurà d'especificar "els objectius concrets per al compliment de totes les missions de servei públic" encomanades a la CCMA" i haurà de complir "el mandat del Parlament pel que fa a la contractació de producció externa", a més d'incloure "indicadors de qualitat, gestió, audiències i accessibilitat".

Segons la moció aprovada, la tramitació del nou contracte programa es farà "amb el màxim nivell d’acord i consens amb els representants dels comitès d’empresa de TV3 i Catalunya Ràdio en els temes que afectin l’equiparació de plantilles i el projecte de confluència de redaccions". De fet, la Corporació ja havia aprovat l'any 2013 un esborrany de contracte programa que tot i que va rebre el vistiplau el Govern mai no va arribar a ser aprovat formalment.

A més, el Parlament també "constata la conveniència" de reformar les lleis de la CCMA i del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) per tal que l'elecció dels seus membres s'hagi de fer necessàriament amb el suport de dos terços de la cambra, tal com passava abans de l'última reforma legislativa, i no per majoria absoluta, com permet la norma actual.

La moció aprovada també demana a la CCMA que compleixi la llei d'igualtat entre dones i homes en la seva estructura executiva, després que els principals nomenaments aprovats durant les darreres setmanes incloguessin només homes.

En canvi, el Parlament ha rebutjat el punt de la moció que demanava al CAC que introduís "nous barems per la qualificació de la pluralitat més enllà del criteri estadístic i quantitatiu en serveis d’informatius". Aquest punt ha rebut el suport del PSC, el PP, Ciutadans, Catalunya Si que es Pot i un diputat de la CUP, mentre que Junts pel Sí i cinc diputats 'cupaires' s'hi han oposat i els altres tres representants de la CUP s'han abstingut.

stats