Eurovisió
Mèdia 18/06/2012

Pastora Soler hauria sigut cinquena segons el jurat d'Eurovisió, i divuitena segons el vot popular

El festival ha fet públics els resultats desglossats. La representant espanyola va ser desena

Ara
2 min
CAMÍ DE BAKÚ 
 La cantant sevillana Pastora Soler va ser escollida per TVE com a representant espanyola a Eurovisió. Avui sabrà quina cançó hi haurà de defensar.

BarcelonaLa representant espanyola al Festival d'Eurovisió que es va celebrar a Bakú el 26 de maig, Pastora Soler, va tancar la seva participació en desè lloc, però el seu resultat hauria sigut molt diferent si només s'hagués tingut en compte l'opinió dels experts o els vots dels espectadors. L'organització del certamen ha fet públic aquest dilluns un desglossament dels resultats que permet distingir quines van ser les cançons preferides pels jurats de cada país i quines van rebre més suport per part del públic, i les xifres revelen que Soler hauria sigut cinquena si només haguessin tingut veu els jurats i divuitena si només s'hagués tingut en compte el vot popular.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La puntuació final que cada país atorga a cada tema és resultat d'un sistema que pondera al 50% cada tipus de vot. Curiosament, la victòria final no hauria variat en cap dels dos casos, ja que la representant sueca, Loreen, va imposar-se tant a criteri dels experts com dels espectadors, si bé aquests últims van atorgar-li més punts que no pas els jurats. En canvi, les àvies russes, que van acabar en segona posició, van veure's clarament beneficiades per l'aportació del públic, mentre que el jurat les hauria fet caure fins a l'onzè lloc.

El jurat també hauria penalitzat Turquia –del setè al 22è lloc– i en canvi hauria fet pujar Ucraïna –del setzè al setè– i França –del 23è al 13è–. Aquest cas és especialment significatiu pel fet que els espectadors no van donar cap punt a França, la qual cosa donaria credibilitat al malestar que diversos representants de la televisió francesa havien fet sentir els dies posteriors al Festival en relació amb el sistema de votació.

stats