Mèdia 16/02/2012

Peces-Barba, als que es queixen de no haver pogut votar la Constitució: "Haver nascut abans!"

Dos anys després, TV3 emet finalment el reportatge sobre la monarquia i repassa, entre altres temes, les finances de la institució i la seva relació amb els mitjans de comunicació

Ara
1 min

BarcelonaTV3 ha emès aquest dimecres a la nit el reportatge 'Monarquia o República' després de dos anys d'ajornament i coincidint amb les darreres informacions relacionades amb la institució arran del procés judicial obert a Iñaki Urdangarin pel cas Palma Arena.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El programa ha repassat el paper del rei durant l'intent de cop d'estat del 23-F i ha donat veu als crítics amb la versió oficial que assegura que "el rei va salvar la democràcia". Amb opinions d'experts monàrquics i republicans, el programa s'ha actualitzat per incloure les novetats sobre la declaració de patrimoni que va presentar fa uns mesos la institució.

La legitimitat del rei en el seu paper de cap d'estat ha provocat un comentari de Peces-Barba, que responia a les crítiques dels qui argumenten que la Constitució no l'han votada els que no tenien 18 anys en el moment del referèndum. "Haver nascut abans!", ha etzibat el polític socialista i amic personal del rei.

La relació de la monarquia amb els mitjans de comunicació, i especialment amb els programes d'humor, també ha estat un dels temes tractats en el programa. Els dos casos més rellevants, un esquetx del rei a 'Polònia' que va provocar queixes de la institució, del qual parla Toni Soler, i la polèmica secció de Quim Monzó al programa 'Persones humanes' de Miquel Calçada sobre la família reial.

stats