QUARTA TEMPORADA
Mèdia 18/09/2011

'Pekín Express' s'endureix i es trasllada a l'Àfrica

Ramon Tomàs
2 min
.

Barcelona.De nord a sud i endinsant-se a Kènia, Tanzània i Sud-àfrica, onze parelles de concursants, amb un euro diari a la butxaca per a la seva manutenció, hauran d'intentar superar tots els entrebancs que sorgeixin en els 10.000 quilòmetres de ruta i les 13 etapes de la quarta edició de Pekín Express que avui estrena Cuatro. "Ha estat l'experiència més apassionant i dura que he viscut, tant professionalment com personalment. Qui pitjor ho passa són els aventurers, però l'equip també pateix moltíssim. Passen la mateixa set, la mateixa fatiga i les mateixes penúries que els participants a la carrera", explica Jesús Vázquez, que debuta com a presentador.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

"Quan vam fer el càsting s'hi van presentar 68.000 candidats en una setmana", diu Encarna Pardo, de Boomerang TV, productora que col·labora amb Cuatro. Tanmateix, amb el canvi de continent i presentador intenten contrarestar la davallada progressiva d'audiència: més d'un milió d'espectadors s'ha donat de baixa. Si a la primera edició, Pekín Express: La ruta del transiberiano, 2.216.000 persones van acompanyar els concursants, a l'última, Pekín Express: La ruta del dragón , la xifra va minvar fins als 1.275.000. Paula Vázquez va presentar la primera edició i Raquel Sánchez Silva les dues següents.

Ruta paradisíaca

"Pekín Express té un component de reality pel que fa un sistema de convivència, però també té una part de road movie en el sentit que els escenaris van canviant constantment. I, per últim, té un rerefons de documental", sintetitza Manuel Villanueva, director general de continguts de Mediaset.

El perfil de les parelles és molt heterogeni: matrimonis, amics, germans, progenitors i fills, una parella de cunyats, de germans i una parella que encara no es coneixen. Els paisatges desèrtics i abrasadors enmig del no-res amb temperatures de 40 graus faran trontollar alguns equips.

stats