RECOMANACIONS PER AFRONTAR UN PROGRAMA ÚNIC
Mèdia 18/12/2010

"Presentar 'La Marató' et marcarà la vida professional"

El 2004 TV3 va optar perquè una sola persona presentés tota La Marató . Els que ja ho han fet recomanen a Albert Om que no pateixi per la durada del programa i li asseguren que no oblidarà l'experiència.

Albert Castellví Roca
3 min

BarcelonaPresentar La Marató de TV3 fa il·lusió, però pensar que t'hauràs de passar 15 hores seguides dins d'un plató de televisió espanta una mica. Albert Om ho haurà de fer demà, amb l'objectiu d'explicar a la societat catalana què són les lesions medul·lars i cerebrals adquirides, com afecten els que les pateixen, com es poden tractar i, sobretot, que la col·laboració de tothom és necessària per lluitar-hi.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El repte és important i difícil d'afrontar. Però, afortunadament, ell no és el primer que es troba en aquesta situació perquè des de fa sis anys el presentador de La Marató és el mateix des del matí fins passada la mitjanit. Els antecessors d'Albert Om li ofereixen els seus consells per encarar el programa de demà.

Ramon Pellicer L'any 2004 va ser el primer que es va atrevir a presentar tota La Marató ell sol, i va ser un èxit: 8.712.000 euros recollits per a la lluita contra el càncer, rècord absolut.

"Benvingut! Seràs un excel·lent convidat en aquest club solidari. Deixa't portar per aquesta onada gegant d'emocions i empaties que genera el nucli dur de La Marató : els seus testimonis. Sigues tu mateix i no t'obsessionis pel marcador".

Helena Garcia Melero Va presentar La Marató del 2005, centrada en les malalties neurològiques. El marcador final va pujar fins als 7.722.000 euros.

"Quan et diuen que dura 15 hores t'agafa una mena de vertigen, però és un programa que es fa de 10 minuts en 10 minuts perquè hi ha moltes pauses i passa molt bé. Disfruta molt del programa: enganxa molt i quan ja li has agafat el punt s'acaba i el trobes a faltar, perquè l'has estat preparant durant molts dies i després s'acaba de cop".

Antoni Bassas El 2006 va conduir un programa per recollir fons per a la investigació sobre el dolor crònic. La recaptació va ser de 6.993.481 euros.

"Dutxa't després de cada gran bloc i si pot ser fes-te un bany i un massatge. Canalitza a través d'una sola persona totes les instruccions que hagis de rebre i no t'amoïnis davant de cap imprevist: els professionals de TV3 són prou competents i allà on no arribin ells sempre hi arriba el miracle de la tele. I, com deia el Johan, surt i disfruta!" Miquel Calçada La Marató del 2007, sobre les malalties cardiovasculars, va recollir 7.885.378 euros.

"No pensis mai en les hores que falten. Concentra't només en la pròxima entrevista, actuació o reportatge. Quedaràs parat com de cop i volta s'han consumit les dotze, catorze, setze hores de presentació. I tant que quedaràs parat! Tanmateix, l'agraïment que rebràs compensa amb escreix l'esforç".

Lídia Heredia Acompanyada de Raquel Sans, va aconseguir que els catalans donessin 6.972.332 euros per lluitar contra les malalties minoritàries al 2008.

"El consell número 1 i gairebé únic és que és un programa per gaudir-lo. És un plaer que hi hagi un programa en què et pots emocionar i trencar aquesta barrera que normalment ens posem els periodistes de mantenir-nos al marge de les emocions. Si tu t'ho passes bé, ens ho faràs passar bé a tots, i objectiu aconseguit. No pot passar res millor que que et toqui presentar La Marató !" Josep Cuní L'últim que ha presentat La Marató . L'any passat va llegir un marcador final de 7.120.569 euros.

"Agafa-t'ho amb filosofia, disfruta i no t'angoixis per la quantitat d'hores. Vés pas a pas, però pensa que això et marcarà la vida professional. Tots els que ho hem fet coincidim que hi ha un abans i un després de presentar La Marató : és una experiència única a nivell personal, professional i emotiu".

stats