MITJANS PÚBLICS
Mèdia 07/05/2012

Periodistes de RTVE firmen un manifest contra “qualsevol pretensió governamental” de controlar l’ens

Es lamenten també per les retallades pressupostàries que ha patit la corporació

Ara
1 min

BarcelonaEl Consell d'Informatius de TVE ha fet públic un manifest contra les ingerències polítiques i les retallades pressupostàries. "RTVE ha d'allunyar-se de qualsevol pretensió governamental d'immiscir-se en la seva gestió", diu el comunicat. "També ens preocupa que la greu reducció pressupostària introduïda minvi la capacitat de producció, redueixi l'audiència i ens relegui a un paper marginal", afegeix. Per a aquest exercici, RTVE disposa de 204 milions d'euros menys que l'any anterior.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El Consell d'Informatius de TVE va elaborar el text aquest cap de setmana, i aquest dilluns ja tenia 166 adhesions. En el comunicat, demana també una "direcció, gestió i edició dels serveis informatius despolititzades" i que els nomenaments recaiguin en "professionals independents, coneixedors del mitjà i de reconegut prestigi i trajectòria professionals".

En un moment "especialment difícil per a la professió periodística en el seu conjunt", els signants del text reforcen el seu "compromís i exigència amb els principis de veracitat i imparcialitat que permeten avançar en la consolidació del servei públic" de la societat.

"Si el Govern i el conjunt de les forces polítiques volen preservar aquests principis, és fonamental un consens per elegir el president de RTVE, evitar qualsevol tipus d'ingerències en la feina dels periodistes, respectar els avenços aconseguits fins ara i consolidar el futur d'aquest servei públic ", conclou la declaració.

stats