Televisió
Mèdia 12/09/2011

Pilar Rahola reivindica els clàssics i la Bernat Metge al nou programa de Josep Cuní

La parella televisiva es retroba al programa '8 al dia', de 8TV, després de deixar tots dos 'Els matins de TV3

Redacció
1 min

BarcelonaPilar Rahola defensa la necessitat de llegir i "rellegir" els clàssics, concretament els de la col·lecció Bernat Metge –que actualment ofereix l'ARA–. Ho ha explicat en el seu retorn televisiu després de l'estiu, en el nou programa de Josep Cuní, a 8 al dia –de 8TV– on la parella televisiva s'ha retrobat després que tots dos hagin deixat Els matins de TV3.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Només de començar el diàleg –l'objectiu del qual era analitzar la posició de l'alcalde de Badalona respecte de la llengua i els símbols de Catalunya– Cuní i Rahola han tingut un estira-i-arronsa distès. Cuní ha recordat amb to burleta unes declaracions de Rahola en què deia que llegia els clàssics durant les vacances.

I la periodista li ha respost que "els clàssics hi són per llegir-los" i ha explicat que aquest estiu s'ha endut la col·lecció Bernat Metge a Cadaqués per llegir-la amb calma. Cuní ha estirat el fil i ha explicat als espectadors que "Pilar Rahola no llegia tant Plató com La República" –en referència al seu passat com a dirigent d'ERC–, a la qual cosa Rahola li ha replicat: "Perdona, La República és de Ciceró".

Com han indicat diversos lectors de l'Ara.cat en els comentaris publicats en aquesta notícia, el diàleg ha estat una mica confús, ja que el text que traduïm com a La República correspon al que en grec es titulava Politeia, i sí que és de Plató. De Ciceró és De re publica, que es tradueix com a Sobre la república.

stats