UN FORMAT CONSOLIDAT
Mèdia 23/03/2011

Pitu Abril ja ha defensat 400 vegades 'La porteria' de BTV

Els espectadors seran els protagonistes de l'edició d'aquesta nit, la número 400, de la tertúlia esportiva de BTV, La porteria . El presentador, Pitu Abril, diu que volen "homenatjar" els seus seguidors.

Albert Castellví Roca
2 min
Pitu Abril presentarà aquesta nit l'edició número 400 de La porteria , que s'emet a BTV des de fa cinc temporades.

Barcelona.No hi ha gaires porters que s'hagin posat 400 vegades sota la porteria del seu equip, i per això Pitu Abril té avui un bon motiu d'alegria. El programa que dirigeix i presenta a Barcelona Televisió, La porteria, compleix aquesta nit 400 programes des que es va estrenar ja fa cinc temporades.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El periodista admet que li fa "il·lusió" el programa d'avui, sobretot si es té en compte que "no és habitual que un programa arribi a les 400 edicions i als cinc anys". Tot i així, reconeix que el fet de treballar en una cadena pública i d'àmbit local ha permès que hi hagués "més paciència fins a aconseguir la consolidació del programa", que té unes xifres d'audiència gens menyspreables: de mitjana se situa al 5% de share , molt per sobre de l'1,1% amb què BTV va tancar el 2010.

Abril atribueix els bons resultats de l'espai principalment a dos factors. D'una banda, al "bon joc del Barça", un fet que provoca que la gent tingui "més ganes de veure programes d'aquesta mena". De l'altra banda, el presentador destaca: "No som hipòcrites. Som del Barça i fem un programa del Barça, encara que hi hagi algun tertulià de l'Espanyol o del Madrid, i la gent ja sap què hi veurà".

El menú dels campions

El programa d'aquesta nit serà, en paraules del presentador, "un petit homenatge als espectadors que segueixen La porteria ". Habitualment el programa -que s'emet de dilluns a dimecres a partir de la mitjanit- es fa sense públic al plató, però Abril explica que sovint reben peticions d'espectadors que hi volen assistir. Per això, l'edició d'avui comptarà amb 50 persones que la presenciaran en directe i que hi podran participar. "L'esquema serà semblant al de cada nit -avança el presentador-, però volem que els protagonistes siguin els espectadors que vinguin. Ens interessarà més escoltar-los a ells que als tertulians".

A més, el programa sortejarà entre els assistents una samarreta del Barça firmada per David Villa i una altra de la selecció catalana amb les signatures d'uns quants jugadors. I encara hi haurà un altre regal: dos menús dels campions, és a dir, el mateix que van menjar els jugadors del Barça al restaurant Sibar el dia que van celebrar les sis copes.

Sandro Rosell

Dels 399 programes emesos fins ara, Pitu Abril té clar amb quin es queda: el del 14 de juny del 2010, en què Sandro Rosell va accedir a anar al programa just l'endemà de ser escollit nou president del Barça. "Només va concedir dues entrevistes -recorda Abril-: a l' Àgora de TV3 i a La porteria . Va ser un reconeixement a una tele modesta i a un programa modest".

stats