Televisió
Mèdia 03/05/2012

'Polònia' arriba avui al programa 250

Estrenat el 16 de febrer del 2006, l'espai de sàtira política acumula una audiència mitjana de 677.000 espectadors després de set temporades ininterrompudes

Ara
2 min
Angela Merkel fa un cop d'Estat, avui a 'Polònia'

BarcelonaEl programa de TV3 'Polònia' arriba avui a l'edició número 250 des que es va estrenar el 16 de febrer del 2006. Des de llavors, el programa acumula ja set temporades en antena de forma ininterrompuda, durant els quals s'han emès, segons informa TV3, 3.550 esquetxos protagonitzats per 310 personatges diferents, sense comptar-hi els anònims.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

De tots aquests esquetxos, 93 han estat números musicals cantats i ballats pels mateixos actors, entre els quals destaquen el 'Supercatalunyipastarrufimillonoso' que va interpretar José Luis Rodríguez Zapatero, la versió de 'Grease' amb Alberto Ruiz Gallardón i Esperanza Aguirre o l'adaptació de 'Jesucrist superstar' que va tancar l'especial de Cap d'Any del 2007.

Altres xifres curioses de la història del 'Polònia' són les 5.000 caracteritzacions que s'han dut a terme –unes 20 per programa– o els 85 'Algú ho havia de dir!' que ha deixat anar el personatge de Joan Tardà. A més, 87 personatges reals han passat pel programa per interpretar-se a ells mateixos en moments puntuals. Entre altres hi han estat els presidents de la Generalitat Artur Mas, José Montilla i Pasqual Maragall, polítics com Carme Chacón, Josep Piqué, Oriol Pujol o Jordi Hereu i el jugador de bàsquet Rudy Fernández.

Després d'aquests 250 programes, 'Polònia' s'ha consolidat com un dels espais de més èxit del 'prime time' de TV3, amb una audiència mitjana al llarg de set temporades de 677.000 espectadors i un 22,8% de quota de pantalla. L'any 2007, va ser distingit amb el premi Ondas al millor programa de televisió d'àmbit no estatal.

El programa d'avui

L'edició d'aquesta nit del 'Polònia' estarà marcada pel cop d'estat que la cancellera alemanya, Angela Merkel, farà a Espanya com a mesura dràstica perquè Mariano Rajoy segueixi les seves indicacions. A més, el conseller d'Interior, Felip Puig, es prepara per protegir els assistents a la reunió del Banc Central Europeu, i un grup de jubilats creen la seva pròpia banda per rebel·lar-se contra el pagament dels medicaments.

stats