Resum de titulars a la premsa
Mèdia 07/04/2011

“Negre panorama per a la recuperació econòmica”, a la portada d''El Periódico'

El titular del diari resumeix la complicada situació econòmica que es viu globalment. Rescat europeu a Portugal, atur prolongat a Espanya fins al 2014 i retallades a Catalunya són els principals titulars de la premsa d'avui dijous

Redacció
2 min
El Periódico, 7 d'abril

BarcelonaEls titulars econòmics obren les portades de tota la premsa avui dijous. El Periódico fa un titular genèric que inclou la complicada situació econòmica que es viu a nivell global i diu “Negre panorama per a la recuperació econòmica” i “Això va per llarg”. Començant per la crisi financera portuguesa, El Periódico diu “El govern de Lisboa admet que necessita el rescat financer de la UE”, La Vanguardia “Portugal llença la tovallola i demana el rescat a la UE”, Público “Portugal demana ajuda”, l'ARA “Portugal es rendeix i reconeix que necessita el rescat d'Europa”, l'Avui “Portugal no aguanta i demana ajuda a Europa” i El País “Portugal sol·licita el rescat de la UE”, afegint que el país lusità és el tercer de la zona euro que reclama ajuda després de Grècia i Irlanda.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Les previsions de la ministra Salgado sobre l'atur espanyol és l'altre gran titular econòmic de les portades. El Periódico diu Salgado eleva la previsió d'atur fins al 2014 i rebaixa la de creixement”, La Vanguardia "Salgado eleva altra vegada la previsió d'atur”, El País “El govern espanyol revisa a la baixa l'ocupació i el creixement”, Público “Salgado eleva la seva previsió de taxa d'atur pel 2011 al 19,8%”, El Mundo “Salgado destrossa els arguments de Zapatero per acabar la legislatura” i l'ARA El túnel serà llarg”, afegint que les previsions del govern espanyol auguren una recuperació més lenta del previst.

La conjuntura econòmica farceix les portades amb més titulars econòmics. La Vanguardia diu “Rajoy exigeix a Zapatero que compleixi i pagui el que deu a Catalunya” i l'ARA, “Urgències a Bellvitge, amb mitja plantilla”, afegint que el Clínic anuncia que podria acomiadar 450 treballadors”. L'Avui obre la portada d'avui amb les paraules del president Mas en el balanç que va fer ahir dels primers 100 dies del seu Govern, en què va demanar responsabilitat per no posar en perill el benestar futur.

Altres titulars que trobem a les portades d'avui dijous són “El 'botellón' reviu a Barcelona i obliga a redoblar els controls” a El Periódico, “Els eurodiputats es neguen a volar en classe turista en lloc de business” a l'ARA, “El mar s'empassa a 200 refugiats que fugien de Líbia cap a Itàlia” a El País, i “El PSOE acusa el PP de 'fer un favor' a ETA 'dividint' els demòcrates” a Público.

'Maneta' de Champions” a l'Sport

La victòria del Barça ahir contra el Xakhtar per un contundent 5-1 és el gran titular esportiu tant de la premsa catalana especialitzada com de la generalista. L'Sport i El Mundo Deportivo diuen victòria de "rechupete" i mostren la imatge d'Iniesta celebrant el seu gol amb el dit polze a la boca, dedicant-lo a la seva filla Valeria, nascuda aquesta setmana. El Periódico diu “'Maneta' i avís al Madrid”, l'Avui “5-1: El Barça té peu i mig a semifinals”, La Vanguardia “Cap al gran gran clàssic europeu” i l'ARA “El Barça sentencia amb autoritat”.

stats