PREMSA
Mèdia 20/02/2011

Secrets i records del 23F a les portades d'aquest diumenge

L''Abc' entrevista Landelino Lavilla, 'El Mundo' l'advocat de Tejero, 'El País' Francisco Laína i a l''Avui' diverses presonalitats catalanes recorden el dia del cop d'estat

Redacció
1 min
Portada d'El Mundo

BarcelonaQuan només falten tres dies pel trentè aniversari del cop d'estat del 23F, diversos rotatius espanyols han entrevistat aquest diumenge alguns dels que van tenir-hi un paper protagonista.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'Abc ha escollit per entrevistar Landelino Lavilla, que era president del Congrés dels diputats quan hi va irrompre Tejero: "En pocs segons em vaig adonar del risc que corríem". Pel que fa a El Mundo, l'entrevistat és Ángel López Montero, advocat d'Antonio Tejero, que explica que el militar tenia previst entrar al palau de la Zarzuela. Finalment, El País ha entrevistat Francisco Laína, que va exercir de president espanyol en funcions durant les hores que va durar el cop: "El rei em va posar en alerta: Vigila amb Armada!".

Per la seva banda, el dominical Presència (de l'Avui i El Punt) ha preguntat a diverses personalitats catalanes què feien aquell 23F de 1981.

Hereu s'imposa a Tura

El tema que presideix les portades catalanes és la victòria d'Hereu en les primàries del PSC per encapçalar la candidatura del partit a Barcelona.

L'ARA titula "Hereu resisteix a casa", mentre que El Periódico prefereix ressaltar que "Hereu derrota les enquestes" i La Vanguardia encara és més contundent: "Hereu s'imposa al PSC".

Avui i el Punt entrevisten Artur Mas

El president de la Generalitat ha concedit una entrevista conjunta a l'Avui i El Punt. Tots dos rotatius escullen per la portada l'opinió de Mas sobre la relació que manté amb el president espanyol: "Amb Zapatero no hi ha passió, ni sentiment, ni química personal".

stats