Premsa
Mèdia 04/03/2011

Les ciutats espanyoles són les que més gasten per il·luminar els carrers, segons 'El Periódico'

Les mesures d'estalvi i l'amenaça de la pujada dels tipus d'interès, protagonistes dels diaris

Albert Castellví
2 min
La portada d''El Periódico'

Barcelona"El far d'Occident", diu El Periódico, en referència a les ciutats espanyoles. Per il·lustrar-ho, una fotografia nocturna des de l'espai, que mostra la llum que desprenen, de nit, les principals ciutats europees. Les espanyoles, diu el diari, són les que més gasten en aquest concepte. Un dia més, les mesures d'estalvi proposades pel govern central són protagonistes a moltes portades del dia. Público assegura que "El govern amplia les mesures de xoc", mentre que l'ARA adverteix que "Mas no pagarà la factura del pla energètic de Zapatero".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Mentrestant, La Vanguardia assegura que "El BCE es prepara per apujar els tipus d'interès", un fet que preocupa El País: "L'amenaça de pujades de tipus complica la crisi a Espanya". Encara en matèria econòmica, l'Abc mostra una imatge del director de la Policia arribant a Còrdova en avió, fet que va suposar una despesa de més de 2.000 euros, pels 150 que li hauria costat un bitllet de l'AVE. Per això, el diari s'exclama: "Així estalvia el govern". El principal titular, però, és un altre, encara que també carrega fort contra el PSOE: "Frau massiu a Andalusia amb les ajudes a l'ocupació de la UE".

Per la seva banda, El Mundo indica que "La jutge dóna 10 dies a Rubalcaba: Identifiqui els Tedax de l'11-M". Finalment, tant l'Avui com El Punt destaquen unes declaracions de Joan Laporta en l'entrevista que publiquen avui: "Al Parlament, val més sol que mal acompanyat". Destaca també una imatge que avui apareix repetida en tres portades, la de l'ARA, El Mundo i La Vanguardia. És la d'un mercenari libi que acaba de ser detingut.

En matèria esportiva, els diaris de Madrid destaquen la victòria per 7 a 0 del Reial Madrid davant del Màlaga. "Perdón, palizón y pichichón", diu el Marca, mentre que l'As diu que "El Madrid no es rendeix". En canvi l'Sport parla de "Risc de quiròfan" per a Guardiola, i Mundo deportivo recull unes declaracions del tècnic blaugrana: "Vull ser-hi contra l'Arsenal". Per últim, El 9 parla del "Salt competitiu" del Barça aquesta temporada.

stats