RECULL DE PREMSA
Mèdia 03/01/2012

El diari 'Abc' limita a Catalunya el tancament d'ambaixades autonòmiques proposat pel govern espanyol

Assenyala que Catalunya té 50 oficines a l'estranger que costen més de 32 milions d'euros. El sumari del cas Urdangarin i les noves mesures que el govern espanyol aprovarà aquest dijous obren les edicions impreses d'aquest dimarts

Ara
2 min
Abc, 3 de gener

BarcelonaUna fotografia amb l'edifici Rockfeller de Nova York coronat per la senyera catalana obre la portada d'aquest dimarts a l'Abc. El titular és: “El govern espanyol demana el final de les ambaixades autonòmiques”. El diari recorda que Catalunya té aproximadament 50 oficines a l'estranger, i subratlla que tenen un cost de més de 32 milions d'euros. D'aquesta particular manera, el diari limita a Catalunya la mesura proposada aquest dilluns per l'executiu de Rajoy, que inclou totes les comunitats autònomes amb ambaixades a l'exterior, i arrodoneix l'ofensiva catalana amb un titular secundari: “CiU amenaça amb la insubmissió tributària i consultes populars si no hi ha pacte fiscal”.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La premsa es fa ressò del sumari del cas Urdangarin, que ha sortit a la llum aquest dilluns. El Periódico diu: “Urdangarin dirigia en persona la trama Nóos”; El País destaca: “El fiscal vincula Urdangarin amb 'sortides invisibles' de fons a Belice”; i l'ARA sentencia: “Urdangarin va enganyar el rei”.

Les noves mesures que el govern espanyol aprovarà aquest dijous també obren portades. La Vanguardia diu: “Montoro ultima un altre pla de xoc contra el dèficit”. La Razón afirma: “El govern espanyol estudia privatitzar parcialment Aena i Loterías”. Público subratlla: “El govern espanyol amenaça amb una agenda molt agressiva... I Rajoy continua sense donar la cara”. Encara en clau econòmica, El País destaca: “El govern espanyol no descarta l'apujada de l'IVA al març”.

El Punt-Avui opta per les dades de sinistralitat a les carreteres, fetes públiques aquest dilluns, i titula: “Seny a la carretera”.

El Mundo, per la seva banda, presenta les dades d'una enquesta que revela: “Els joves amb Chacón, els majors de 45 amb Rubalcaba".

stats