PREMSA
Mèdia 22/03/2011

Japó i Líbia perden el monopoli de les portades de la premsa

Les portades d'avui dels rotatius presenten més diversitat de titulars, després d'uns dies en què Japó i Líbia han acaparat tota l'atenció. El debat sobre la continuïtat de Zapatero com a líder de l'executiva socialista i la polèmica sobre l'impost de successions, dos dels temes cabdals

Redacció
2 min
El País, 22 de març

BarcelonaMalgrat que l'ofensiva a Líbia i els desastres i l'alarma nuclear al Japó ja no monopolitzen les portades d'avui, encara continuen sent dos dels temes amb una presència destacada als rotatius.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La falta de lideratge en l'ofensiva contra Gaddafi ocupa bona part dels titulars principals. El País publica “Els dubtes sobre els objectius i el comandament dificulten la missió a Líbia” i El Mundo “Esquerdes en el bàndol aliat sobre què fer a Líbia”. En la mateixa línia, l'ARA titula “Guerra sense líder?” i l'Avui “Els aliats neguen que vulguin matar Gaddafi”, malgrat que afegeix que una bomba de la coalició destrueix un edifici residencial del dictador libi. Encara centrats en Líbia, El Periódico apunta que “Espanya calcula un mes de combats a Líbia” i, amb un titular molt similar, La Vanguardia afegeix que Zapatero demanarà avui al Congrés el permís per intervenir a Líbia amb 500 militars.

Alguns diaris també reflecteixen encara l'alarma per la contaminació dels aliments i les fuites radioactives al Japó. La Vanguardia publica “Un nou incident posa a prova Fukushima” i afegeix que la radioactivitat es dispara després que aflorés una fumarada en el reactor 3 de la central. Per la seva banda, El Periódico titula que “La zona zero del terratrèmol segueix sense proveïments” i que la regió japonesa més castigada pel tsunami no aconsegueix recuperar el pols. El País sentencia que “La por a la contaminació d'aliments creix al Japó”.

El debat successori a l'executiva socialista i a la incògnita sobre el futur de Zapatero centra bona part de l'atenció de la premsa espanyola. Público mostra “Zapatero avisa al PSOE que no es deixarà influir” i afegeix que el president espanyol reclama al partit confiança en la seva “bona capacitat per gestionar els temps”. En la mateixa línia, El País titula “Zapatero: Decidiré pensant en el millor per a Espanya i el partit” i El Mundo afegeix que “Líders del PSOE demanen a Zapatero que no anunciï encara la seva retirada”.

Pel que fa a la premsa catalana, el controvertit impost de successions continua aportant titulars. La Vanguardia publica “Mas garanteix que l'impost de successions quedarà 'igual o millor' que a Madrid i València”, l'Avui afegeix “Embolic de CDC i UDC pel polèmic impost de successions” i, en la mateixa línia, l'ARA mostra “CDC i Unió topen per l'impost de successions”

En clau econòmica, l'Avui publica com a titular principal de la seva portada que “El BCE (Banc Central Europeu) apujarà els tipus tot i el col·lapse mundial”. El diari també es fa ressò de la “mobilització cultural contra la retallada” que va tenir lloc ahir en forma de manifestació a Barcelona.

A més a més dels temes principals d'avui, El Periódico també destaca en la seva portada que “Ensenyament retalla també l'avaluació de qualitat a quart d'ESO”.

stats