Mèdia 01/03/2012

"Pren la flama del PSOE", a la portada de 'La Razón'

El diari assegura que "els radicals incendien Barcelona" després de "la campanya d'agitació de Rubalcaba"

Ara
3 min
la razon

Barcelona'La Razón' dóna una dimensió política a la vaga d'estudiants d'ahir dimecres. El diari titula a la seva portada: "Pren la flama del PSOE", en referència als disturbis que hi va haver a la ciutat de Barcelona arran de les protestes estudiantils. Des del seu punt de vista, els fets d'ahir van ocórrer "després de la campanya d'agitació de Rubalcaba", i declara que "els sindicats es burlen de les víctimes". Sobre les finances públiques espanyoles vistes per Europa, el diari assegura que la UE té "un informe" que "avala que s'ajorni l'objectiu de dèficit".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

'Abc' també escriu en aquesta línia. Encapçala la portada d'aquest dijous amb una foto d'un incendi al centre de Barcelona i explica que "el carrer desafia les urnes". A més, insisteixen que "els socialistes justifiquen les protestes, que van ser molt violentes a Barcelona, amb assalts a bancs". El seu titular: "L'oposició responsable del PSOE". "El govern espanyol vendrà empreses públiques per reduir el deute" és un altre dels temes de portada d''Abc'.

'El Periódico' obra l'edició d'avui amb "la jornada de protesta que va col·lapsar el centre" de Barcelona. El diari afirma que "el malestar juvenil envaeix Barcelona". Il·lustra la portada amb dues fotos representatives dels moments que es van viure ahir durant les protestes: una multitud pacífica i un jove trencant el vidre d'una sucursal bancària. També destaca que el poble de Rasquera ha donat el "'sí' a la marihuana".

No se'n diferencia gaire 'La Vanguardia', que titula: "El malestar social aflora a Barcelona i València". El rotatiu també assenyala que "el BCE injecta 500.000 milions més a la banca" i que Mas demana "flexibilitat a Rajoy amb el dèficit de Catalunya". També sobre política, diu que el "PSC proposa que l'Estat i la Generalitat comparteixin la caixa de tributs".

"La protesta estudiantil degenera en actes vandàlics a Barcelona" és el titular que obre 'El Mundo' aquest dijous. A banda dels problemes durant les protestes, el diari de Pedro J. destaca que "el fiscal invoca l'emancipació de la dona per no imputar la infanta Cristina". Sobre la banca, explica que no "preveu donar més crèdit tot i rebre 120.000 milions d'euros del BCE".

'El País' acusa els estudiants d'encendre "la metxa de la protesta al carrer". Tot i això, la fotografia central de la portada ensenya com un grup de Mossos arracona un grup d'estudiants a cops de porra. En l'àmbit econòmic, el diari de Prisa assegura que "la banca ofereix crèdits a 5 anys i a un interès del 5% per pagar els proveïdors". El diari explica també que "Corea del Nord congela el seu programa d'armes nuclears".

El diari ARA titula que "la protesta s'encén", i destaca que "una minoria violenta distorsiona la vaga contra les retallades a les universitats públiques". El diari explica a la portada que "Rajoy no pot garantir que complirà l'objectiu de dèficit". En l'àmbit econòmic, l'ARA afirma que "Endesa proposa apujar la llum un 10%".

Entre els diaris esportius, l''Sport' destaca el "'hat trick' de Messi" i recorda que "Leo va aconseguir el seu primer 'triplet'". El rotatiu també ensenya Iniesta celebrant el seu gol d'ahir amb 'la roja' i titula: "Maneta d'Espanya". El diari 'As' obre l'edició d'aquest dijous recordant que "Soldado demana el '9'", i recorda el "'hat trick' del valencianista en 40 minuts". El diari 'Marca' explica que Carvalho prepara la maleta i que "el central vol renovar dos anys" tot i que "el Madrid només n'hi ofereix un".

stats