22/03/2011

Programari amb la síndrome del 4x4

1 min

Quan els ordinadors van començar a ser personals, en un disquet de 360 kB hi havia lloc per al sistema operatiu, el processador de textos i els documents. Ara, com diu David Pogue, no hi cabria ni el logotip de Windows que veiem mentre l'aparell es posa en marxa.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Els programes són cada vegada més voluminosos, perquè els preus de l'espai de disc i de la memòria no deixen de baixar i els programadors no tenen cap necessitat de programar de manera eficient. Però els usuaris també en som responsables: igual que es venen cotxes tot terreny que gairebé no surten mai de l'asfalt, insistim a exigir al programari que vagi acumulant funcions i opcions que mai no arribarem a fer servir, però que ens obliguen a comprar equips encara més potents.

El resultat és que confiem la nostra feina a uns sistemes molt complicats, de fiabilitat mai prou verificada, i tenim el dubtós privilegi de fer de conillets d'índies dels fabricants, les comunitats de codi obert i les empreses d'internet, sense possibilitat de reclamar res, perquè la lletra petita -que acceptem sense llegir-la- deixa clar que no assumeixen cap responsabilitat en cas de deixar-nos penjats.

stats