Mèdia 13/02/2016

La notícia que espera sentir Puigdemont a la ràdio: "La proclamació de la independència"

El president de la Generalitat participa al programa especial d''El Suplement' de Catalunya Ràdio amb motiu del dia mundial de la ràdio

Ara
2 min
Puigdemont, durant l'entrevista de Ricard Ustrell / ARA

BarcelonaQuina notícia no ha sentit mai a la ràdio el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i espera sentir aviat? "La sentirem: la proclamació de la independència de Catalunya". Així ha respost Puigdemont a la pregunta del presentador del programa 'El Suplement' de Catalunya Ràdio, Ricard Ustrell, en el decurs d'una conversa sobre la ràdio amb motiu del dia mundial de la ràdio, que la ràdio pública catalana celebra amb una programació extraordinària. I quan es donarà aquesta notícia? "Estaràs en plena activitat professional", ha respost, per afegir: "El moment ja el triarem". Puigdemont ha reivindicat la pluralitat de la ràdio pública catalana i la vitalitat del panorama radiofònic del país.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El president de la Generalitat ha considerat que els catalans poden "sentir-se orgullosos" de la ràdio pública en català, entre altres motius, per la pluralitat: "Malgrat que algú ha intentat putinejar amb la reputació dels mitjans públics, sabem quina és la realitat. Ens podem sentir orgullosos". Perquè ha recordat que "els índexs de percepció de la pluralitat" de Catalunya Ràdio l'equiparen "més a Europa que a l'estat espanyol".

Puigdemont, periodista de professió, ha considerat que la ràdio en català gaudeix de bona salut, com demostra el fet que "l'audiència acompanya, la pluralitat és indiscutible i la consideració de la ciutadania, clara". Ha parlat de la ràdio en català com d'un "fenomen davant el qual cal treure's el barret", començant pel paper de les ràdios locals, una "escola colossal".

"Que un país amb 7,5 milions d'habitants i amb una àrea lingüística que arriba a uns 10 milions pugui generar lideratges tan consolidats i sostinguts, que creixen, demostra que les coses les sabeu fer bé, que la llengua catalana és una llengua de cohesió i punt trobada per a molta gent per a qui no és un problema, sinó una oportunitat", ha reivindicat. Segons el president de la Generalitat, "gràcies a l'èxit de la ràdio en català es desmunten molts tòpics" creats per "desinformació" o directament per "mala fe".

La ràdio nacional en cas d'independència

Ha considerat que en cas que Catalunya esdevingui un estat independent, la ràdio pública haurà de "continuar sent una ràdio de professionals feta per a tota l'audiència, que mirada des de fora ens diguin que és una bona ràdio, que tingui el benefici de l'audiència i els anunciants", això sí, "amb molts més recursos" públics. "Catalunya és un país capdavanter des del punt vista radiofònic", ha conclòs.

stats