CANVIS EN EL DIAL
Mèdia 21/10/2011

Punto Radio deixa pas a ABC.Radio

ABC.Radio neix dilluns de les cendres de Punto Radio. Vocento vol visualitzar amb el canvi de nom que obre una nova etapa. Ho acompanya de nous fitxatges però també d'acomiadaments.

àlex Gutiérrez M.
2 min

Barcelona.Vocento rellançarà aquest dilluns la seva oferta radiofònica. La marca Punto Radio desapareix per cedir el lloc a ABC.Radio, amb vista a reforçar la identificació amb el diari del mateix grup. A Catalunya, l'emissora emetrà per les freqüències de l'antiga Onda Rambla -propietat de Luis del Olmo-, que ja havien estat rebatejades com a Punto Radio Catalunya arran de la seva venda a Vocento. En aquesta nova etapa, emetrà com a ABC.Radio Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Tot i que el canvi de nom es visualitzarà a partir de dilluns, les últimes setmanes han estat mogudes a la divisió radiofònica de Vocento. El 30 de setembre es va acomiadar Félix Madero, tot just uns dies després d'haver arrencat la tercera temporada del programa matinal. També plegava Rafael Martínez Simancas, de la franja nocturna. Els dos substituts, Melchor Miralles i Isabel San Sebastián, procedeixen de Telemadrid.

El grup vol trencar amb aquesta operació la tendència negativa de la divisió radiofònica, que els últims tres anys acumula pèrdues per valor de gairebé 20 milions d'euros (tot i que amb tendència a reduir les pèrdues en cada exercici). Vocento també té en agenda influir en els resultats d'audiència: els seus 445.000 oients segons l'última EGM són poc més del 10% dels que té l'emissora líder, la SER, amb 4.118.000 seguidors. Punto Radio és la setena més seguida en el conjunt de l'Estat, superada fins i tot per emissores d'àmbit més reduït, com RAC1 o Catalunya Ràdio.

Emissores locals clausurades

Durant els últims dies, a més, s'han anat tancant delegacions locals de la ràdio: una trentena de treballadors han estat acomiadats i les freqüències han deixat d'emetre programació local. És el cas de Màlaga, Múrcia i Cadis, que ja han consumat la clausura. I també d'Astúries, que abaixarà avui la persiana segons han confirmat fonts de l'emissora a aquest diari.

El principal focus de tensió és ara el País Basc, ja que allà les freqüències que fa servir Vocento són rellogades al grup editor d' El Correo Español , que no veu amb bons ulls un canvi de nom que promociona un diari que els és competència. Tots dos grups intenten aquests dies arribar a l'entesa, però els responsables del Correo preveuen trencar amb Vocento i sortir amb una oferta radiofònica pròpia.

stats